Суспільство

Ще три населені пункти Чернігівщини матимуть генеральні плани

Три проекти генеральних планів населених пунктів області та 2 детальні плани земельних ділянок схвалила обласна архітектурно-містобудівна рада при Управлінні містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації сьогодні, 16 листопада. Засідання проводив начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк.

Зокрема, розглянуті генеральні плани та плани зонування території селища Дмитрівка, села Щуча Гребля Бахмацького району, а також села Крутоярівка Прилуцького району. Тепер документацію мають затвердити місцеві ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Гончарівської ОТГ приєднуються громади трьох сіл

Крім того, архітектурно-містобудівна рада погодила детальний план двох земельних ділянок на території Деснянської селищної ради Козелецького району. На першій планується будівництво сільськогосподарського виробничо-переробного комплексу, на іншій – проводитимуть заходи для захисту земельної ділянки від підтоплень.

Загалом, починаючи з 2011 року, в області затверджені 47 генеральних планів населених пунктів; 40 зонінгів; 84 детальні плани у межах населених пунктів та 45 – за межами.

Довідково. Генеральний план населеного пункту – містобудівна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту.

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

План зонування території (зонінг) – містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон.

За інформацією Управління містобудування
та архітектури Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button