Суспільство

Що експортує Чернігівщина

У 2020 р. експорт товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області становив 891 млн.дол. США, що на 10% більше, ніж у 2019р.,  імпорт –  343 млн.дол. (на 18% менше).

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 127 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина надає послуги 72 країнам світу

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Китаю – 140 млн.дол., Нідерландів – 74 млн.дол.,  Азербайджану – 61 млн.дол., Іспанії – 60 млн.дол., Єгипту – 52 млн.дол., Білорусі – 35 млн.дол.  В іноземців користувалися попитом зернові культури, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, папір та картон, насіння і плоди олійних рослин, текстильні матеріали та текстильні вироби, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, взуття.

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Білорусі – 63 млн.дол., Німеччини – 47 млн.дол., Італії – 28 млн.дол., Китаю – 25 млн.дол., Бразилії – 20 млн.дол. В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти, текстильні матеріали та текстильні вироби, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, мінеральні продукти, папір та картон, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, засоби наземного транспорту, крім залізничного, недорогоцінні метали та вироби з них.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button