Суспільство

Що робити, коли немає світла та інтернету?

Сьогодні можна годинами сидіти без світла. Це не тільки незручно і нудно, але й стає причиною інших проблем: відсутність інтернету та мережі зв’язку. Сидіти у темряві без доступу до новин чи розваг — неприємно. А для тих, хто працює віддалено, — то взагалі жах, бо горять дедлайни, псуються стосунки з замовниками, скорочується оплата. Що робити у такому випадку, ми написали нижче.

Якщо у вас немає світла та інтернету, важливо розглянути альтернативні джерела енергії та способи зв’язку. Головне, це розуміння, що рішення є навіть і з такого скрутного становища.

Альтернативні джерела енергії

Життя без світла і интернету в сучасному світі стає сірим і нецікавим. Однак є декілька варіантів, як поновити енергопостачання до ваших гаджетів:

  1. Портативні зарядні станції. Не дивлячись на те, що це досить коштовна річ, якщо розглядати найкращі зарядні станції для дому та квартири, вони дійсно рятують під час блекауту. Це компактні апарати з різною потужністю і ємністю акумулятора. Більш дешеві моделі можуть живити освітлення в квартирі і гаджети протягом декількох годин, а потужніші можуть включити і велику побутову техніку.
  2. Генератори на дизельному паливі чи бензині. Такі пристрої забезпечують електрику в разі відключення. Вони можуть бути занадто гучними і потребують палива, але можуть забезпечити достатньо потужності для освітлення, живлення побутових приладів і заряджання пристроїв.
  3. Інверторні генератори. Вони тихіші й економічніші за бензинові , але підходять для живлення електроніки та невеликих приладів.
  4. Сонячні панелі можуть бути портативними, що підходить для заряджання невеликих пристроїв, на кшталт телефони, планшети та невеликі акумулятори. Можуть забезпечити електрикою весь будинок.
  5. Акумуляторні батареї або повербанки — це найзручніший прилад для заряджання мобільних телефонів, планшетів та інших невеликих гаджетів. Вони є різної потужності. Чим вища ємність батареї, тим довше працює повербанк.
  6.  Автомобіль. Ваш автомобіль можна використовувати як джерело енергії. За допомогою автомобільного інвертора можна перетворити 12В (з прикурювача) в 110/220В для живлення невеликих пристроїв.
  7. Вітрогенератор. Вітряні турбіни можуть бути використані в районах з достатнім вітром, забезпечуючи додаткове джерело енергії.

Як бачимо, варіантів альтернативних джерел енергії на випадок вимкнення світла є багато. Найкомпактніший — повербанк, найзручніший і потужний (але дорогий) — портативна зарядна станція.

Альтернативні способи зв’язку

Бути відірваним від навколишнього середовища породжує страх, тому зв’язок можна відновити декількома способами.

  • Портативні радіостанції. Наприклад, CB-радіо або короткохвильові радіоприймачі, які працюють від батарейок і дають змогу зв’язуватися з іншими людьми на великих відстанях.
  • FM/AM радіоприймачі. Допоможуть залишатися в курсі новин та екстреної інформації.
  • Супутникові телефони можуть працювати в будь-яких умовах, оскільки вони не залежать від наземних інфраструктур. Це дороге, але надійне рішення для зв’язку в надзвичайних ситуаціях.

У сучасній ситуації частих вимкнень електроенергії потрібно завжди мати запас батарейок, повербанків, палива (наприклад, для генератора). Завжди тримайте всі енергозберігаючі прилади зарядженими. Регулярно перевіряйте їхню здатність працювати. Також надійним джерелом світла і зв’язку (інтернету) є місцеві укриття і пункти незламності, про які треба дізнатися заздалегідь.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button