Суспільство

Що впливає на вартість первинної нерухомості?

Нерухомість — досить складна тема, яка потребує вивчення найдрібніших деталей. Для придбання власного житла у новобудові варто ознайомитись з чинниками, що впливають на вартість. За поточний рік можна було помітити, що первинний ринок значно злетів у цінах, підвищивши їх в середньому на 30%. Які чинники на це вплинули та чи буде ще підвищення — це те, з чим варто розібратися кожній людині, яка замислилася про своє житло.

На сторінці DOM.RIA новобудови можна ознайомитися з усіма запропонованими варіантами житла, дізнатися про їх особливості та домовитися про зустріч для перегляду варіантів, які сподобалися.

Чинники, що впливають на вартість

На ціноутворення первинної нерухомості впливає низка чинників:

  • клас новобудови. Допомагає визначитись з типом житла. Чим вищий клас, тим більша площа, висота стель та більш доглянута прибудинкова територія. Обирати слід, виходячи з бюджету та побажань до майбутнього житла;
  • готовність об’єкта до здачі. Допомагає визначити часові рамки, які знадобляться на завершення будівельних робіт. Чим ближчою буде дата завершення проєкту, тим вища ціна на нього буде поставлена;
  • інфраструктура та близькість зупинок громадського транспорту. Важливий пункт для життя. Час, який витрачатиметься на поїздки до роботи або прогулянки, а також наявність поблизу шкіл, садочків, лікарень, магазинів відіграють важливу роль в остаточній вартості квартири;
  • репутація компанії-забудовника. Якщо компанія була замішана в тіньових угодах, мала заморожене будівництво, це все відбиватиметься на ціні. Не варто орієнтуватися на низьку вартість у неперевірених компаній. Важливо переглянути всі документи, уточнити найменші нюанси, щоб квартира в купленій новобудові була точно добудована.

Саме це ключові чинники, від яких залежить вартість квартири. 

Проте варто пам’ятати, що не завжди ціна підкріплюється цими факторами. 

Важливо зауважити, що кожен із цих пунктів варто обов’язково особисто перевірити, особливо щодо забудовника. При необхідності рекомендується звернутися до фахівців, які допоможуть знайти всю необхідну інформацію та скласти свою думку про той чи інший об’єкт.

В останній рік значно зросла ціна на будівельні матеріали, що призвело до підвищення цін і на нерухомість. Чим кращі оздоблювальні матеріали використовуються, тим вища ціна буде за квартиру встановлена.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button