Суспільство

Щоб знизити суми в платіжках майже втричі, необхідно користуватись українським газом, – депутат облради

*Актуально

Спрямування газу власного видобутку на потреби населення дасть змогу майже втричі знизити цифри у платіжках українців та гарантуватиме тепло в домівках. Про це заявив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Геннадій Тригубченко.

За його словами, влада змушує українців платити дорого за газ, замість того щоб спрямувати на потреби населення паливо власного видобутку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» виступає проти дерибану земель РЛП «Ялівщина»

«Щомісяця ми майже втричі переплачуємо за газ тільки тому, що владі невигідно продавати український газ людям. Логіка у влади проста: нехай втричі збідніє українець, ніж олігарх. Треба негайно спрямувати на потреби українців газ власного видобутку», – зазначив Геннадій Тригубченко.

Він пояснив, як вплине на суми в платіжках відмова від імпортного газу.

«Кубометр українського газу коштує, за оцінками експертів, 3 291 грн. У цю суму входить видобуток, транспортування і націнка постачальника. 8 031 грн – ціна імпортного газу. Ми з вами платимо 6 957,9 гривень за суміш українського та імпортного газу, замість того, щоб платити лише 3 291 грн за свій», – пояснив депутат обласної ради.

Він наголосив, видобуток власного газу – це гарантія тепла в українських домівках.

«Цього сезону українська влада продемонструвала свою повну нездатність забезпечити потреби країни під час опалювального сезону. Під загрозою вимкнення опалення опинились садки, школи, лікарні в багатьох містах України. Уряд був готовий заморозити освітню інфраструктуру, аби тільки не чіпати олігархів. Використання власного газу гарантуватиме безпеку людей та соціальних об’єктів в умовах кризи», – переконаний Геннадій Тригубченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» із Чернігівщини системно допомагає бійцям у зоні АТО

Він нагадав владі, що сьогодні Україна є першою у Європі за потужністю підземних сховищ газу, та закликав спрямувати всі зусилля на розвиток внутрішнього газового ринку. Реформи для людей, а не люди для реформ.

Як відомо, за офіційними даними «Укргазвидобування», собівартість видобутку природного газу – 2 500 грн, вартість транспортування та розподілу – 733 грн, націнка постачальника – 58 грн. У підсумку – 3 291 грн.

Середня ціна імпортного газу протягом 2017 року становила 6 040 грн, вартість транспортування та розподілу – 733 грн, націнка постачальника – 58 грн.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button