Суспільство

Шкільну котельню Козелецької громади переобладнали (Фото)

Школи Козелецької об’єднаної громади активно провадять модернізацію котелень. Скрипчинська школа – 8-й заклад освіти від початку створення ОТГ, де переобладнали котельню. Заміну твердопаливних котлів було проведено в школах у Білейках, Ставиському, Лихолітках, Булахові, Бобруйках, Козелецькій гімназії №1 та в Омелянівському садочку.

– Демонтаж старих котлів і встановлення нових здійснюється фахівцями нашої господарської групи, без залучення спеціалізованих фірм, – пояснює Володимир Ліскович, начальник господарської групи управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради. – Встановлення обладнання для системи опалювання – відповідальне та непросте завдання. Від того, наскільки правильно вона виконана, залежить ефективність, тривалість і надійність роботи. Та з поставленими завданнями ми справляємося. За певними розрахунками підбираємо оптимальний за потужністю котел, проводимо монтаж та обв’язку устаткування, встановлюємо додаткове обладнання та запускаємо в експлуатацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок культури у Михайло-Коцюбинському обігрівається системою інфрачервоного опалення

– Котельні освітянських закладів давно потребували оновлення, одні через застарілість, а інші задля енергоефективності, – розповідає Тетяна Єркіна, начальник відділу освіти управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради. – Наприклад, котлу в Скрипчині було більше 30 років, він не просто морально застарілий, а вже давно вичерпав свої ресурси, тому й потребував негайної заміни. Сучасні твердопаливні котли – потужніші й економніші. Відтак є можливість зменшити фінансове навантаження на бюджет Козелецької громади, водночас створити комфортніші умови для дітей.

Чернігівське РВ АМУ

Офіс реформ у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button