Суспільство

Школярам Прилук збільшили канікули задля економії опалення

Цього навчального року в прилуцьких школярів канікули триватимуть на чотири дні довше: 11 днів замість звичного одного тижня. Таким чином планують зекономити на старті нового опалювального сезону.

«Осінні канікули в місті Прилуки для учнів навчальних закладів заплановані з 18-го жовтня по 24-те, але з огляду на те, що 14 жовтня – День Захисника України, а 15 жовтня також оголошено вихідним днем, відпрацьовуємо його 23 жовтня, то виходить, що учні навчаються 13 жовтня останній день і з 14 жовтня по 24 жовтня перебувають удома, відпочивають», – розповів начальник управління освіти Прилуцької міської ради Олександр Правосуд.

Відновиться навчання в школах лише 25-го жовтня, таким чином діти відпочиватимуть більше, таким чином школи зможуть зекономити газ, адже саме на ці дні припадає початок опалювального сезону в прилуцьких навчальних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді розповіли, чи будуть осінні канікули в школах

«Таке рішення ухвалене в Прилуках Управлінням освіти, погоджено з директорами закладів прилуцьких, тому що саме цей період припадає на початок опалювального сезону. Таким чином ми десь і заощадимо газ, по-перше, і, по-друге, завжди, коли підключають опалення навчальним закладам, десь виникає якась проблема і для її усунення може знадобитися день-два. Тож саме оцими днями ми і компенсуємо. І ми вже впевнено можемо заявити, що 25-го жовтня, коли діти вийдуть, уже опалення буде скрізь включено, буде тепло в навчальних закладах», – зазначив Олександр Правосуд.

Подібним алгоритмом про оголошення канікул скористалися й сусідні Ніжин і Чернігів, зазначив начальник управління освіти, але все ж таки більшість українських шкіл піде на канікули з 25 по 31 жовтня, як це було затверджено Міністерством освіти і науки України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: КПТК «Прилуки»

Ще статті по темі

Back to top button