Суспільство

Школярі не відпрацьовуватимуть карантин по суботах

Навчальний рік в українських школах триватиме з 1 вересня по 1 липня і ні дня більше. Про це йдеться в листі про структуру навчального року, який підписала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У документі також зафіксовано, що канікули протягом навчального року не можуть тривати менше 30 днів без урахування тих днів, коли діти не ходять до школи через аномально низькі температури або карантин.

Структуру навчального року і терміни канікул школи встановлюватимуть самостійно і погоджуватимуть їх з органами управління освіти.

Якщо навчальний тиждень у школі п’ятиденний, то учні не повинні відпрацьовувати заняття по суботах, оскільки зросте тижнева норма навантаження на дітей.

Крім того, відпрацьовувати по суботах не можна навіть для того, щоб «наздогнати» матеріал, пропущений через збільшення канікул.

Що ж стосується Державної підсумкової атестації, то її здаватимуть учні 4, 9 та 11 класів. Предмети, за якими вона здаватиметься, а також терміни і форму проведення затверджуватимуть додатково.

Усе, що стосується карантину – введення, припинення або відновлення навчального року, – прийматимуть школи і погоджуватимуть з органами місцевого самоврядування.

Якщо з якихось причин учні не встигають вивчити весь запланований матеріал, то вчитель повинен вжити заходів для вирішення цієї проблеми: ущільнення, самостійна робота учнів, дистанційне навчання.

Також зменшення кількості годин через незалежні від викладача причини не має ставати причиною зменшення заробітної плати.

Джерело: veroyatno.com.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button