Суспільство

Школярів у різних куточках області підвозитимуть до школи 13 нових автобусів

6 жовтня відбувся святковий захід на Чернігівському автозаводі з нагоди вручення шкільних автобусів відділам освіти райдержадміністрацій та ОТГ Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 2 мільйона гривень Носівська громада витратила на шкільний автобус

У 2020/2021 навчальному році в області функціонують 463 заклади загальної середньої освіти. Для забезпечення динаміки та якості організації навчально-виховного процесу в області створено 45 опорних шкіл. Подальша робота з формування мережі опорних закладів загальної середньої освіти, їх філій, здійснення оптимізації закладів освіти області потребує збільшення та заміни шкільних автобусів.

У 2020/2021 навчальному році всіма видами транспорту організовано безперебійний підвіз 9044 учнів сільської місцевості, що становить 100% потреби. Для підвозу задіяно 318 транспортних одиниць, із них шкільних автобусів – 292.

Підвіз здійснюється з 1055 населених пунктів за 410 маршрутами. Добовий маршрут шкільних автобусів до місць навчання та у зворотному напрямку становить понад 20 тисяч кілометрів.

Завдяки плідній співпраці центральних і місцевих органів влади вдалося придбати 13 шкільних автобусів.

Знаково і цілком логічно, що новенькі шкільні автобуси, складені на Чернігівському автозаводі, підвозитимуть школярів до сільських шкіл у надзвичайно цікаву Країну знань.

Управління освіти і науки Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button