Суспільство

Шукати роботу безробітним чернігівцям допомагатимуть кар’єрні радники

У Центрах зайнятості України з’являться кар’єрні радники, які допомагатимуть безробітним шукати роботу. Відповідну постанову 19 вересня ухвалив Кабінет Міністрів України.

Кар’єрний радник інформуватиме шукачів роботи про наявність вільних вакансій, початок підприємницької діяльності, консультуватиме щодо можливої перепідготовки за своєю професією або перенавчання за новою, проводитиме профорієнтацію. Кар’єрний радник також зобов’язаний вносити інформацію про безробітних осіб до Єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості та формувати їхню персональну картку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому на Чернігівщині готові платити найбільше: ТОП-10 високооплачуваних вакансій

Як переконані в Державній службі зайнятості, інститут кар’єрного радника дасть змогу забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг із планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців і можливостей шукачів роботи.

У Чернігівському обласному центрі зайнятості новацій у роботі наразі не коментують, як і те, коли в установах з’являться перші радники, адже ухвала ще не набула чинності. «Відповідних розпоряджень зі столиці і алгоритму, за яким працюватимемо, ми ще не отримували», – повідомили у відомстві.

До речі, від початку року на обліку центрів зайнятості області перебуває майже 11,3 тис. осіб – це на 10,8% менше, порівняно з минулим роком. Майже 7 тисяч безробітних працевлаштовані, 1,5 тис. скеровано на професійне навчання, 4,7 тис. залучено до громадських та інших робіт тимчасово характеру.

На кожне робоче місце – черга з 5 осіб.

Ще статті по темі

Back to top button