Суспільство

Сільський голова з Чернігівщини зібрав унікальну колекцію марок (Фото)

Роман Боюн, в.о.старости Блистівського старостинського округу Менської ОТГ, до об’єднання був сільським головою у цьому ж селі. Про нього відгукуються як про людину з активною життєвою позицією і називають успішним сільським головою. Бо всього за кілька років головування Роману Анатолійовичу вдалося зробити чимало для рідного села – за його сприяння в Блистовій запрацював дитячий садок, уже оформлені документи на сім сільських пасовищ, освітлені кілька вулиць, затверджений генеральний план населеного пункту. Роман Боюн тим часом ще й шукає можливості капітально відремонтувати дорогу по селу.4

1Утім, у Блистовій знають свого сільського голову ще й як завзятого колекціонера. Майже 10 років Роман Боюн збирає поштові марки і на це хобі підсадив усю родину.

У 2011 році моя дружина Наталя, яка працювала керівником сільського відділення поштового зв’язку, пішла в декретну відпустку, – ділиться спогадами Роман Анатолійович. – Поки вона носила під серцем нашу третю дитину, донечку Софію, я заміняв її на роботі – керував поштою. Саме тоді моя душа прикипіла до марок.2

Першою маркою, що з’явилася в колекції родини Боюнів, стала «Сімейна марка» з фотографіями синів – старшого Івана й середнього Олександра. У 2011 році за 20 поштових марок із фотографіями хлопчиків татко заплатив 150 гривень.

Я хотів зробити подарунок моїм дітям, – розповідає Роман Боюн. – Ми замовили ці марки, вони були дуже красиві. Майже всі розіслали родичам на згадку. Вони були здивовані, коли отримували конверт із такою маркою. Я радив би кожній родині залишити про себе таку згадку в історії поштових марок.3

Далі Роман Боюн втілив у життя ще одну ідею – до 130-ї річниці від дня народження свого земляка Терентія Кореня теж замовив марки із зображенням козака.

Їх кількість була невелика – усього 12 штук, але розібрали моментально. А тому в нашій родинній колекції марок це, мабуть, найрідкісніша, – каже Роман Боюн.

29550676_178940059570188_722779711_nСьогодні Роман Анатолійович, його дружина Наталя, сини Іван та Олександр і донечка Софія продовжують активно збирати марки. Щороку, починаючи з 2011-го, вони беруть участь у Всеукраїнському конкурсі «Краща поштова марка». Двічі ставали переможцями. Цьогоріч теж чекають результатів. До речі, у їхній родинній колекції вже близько 200 поштових марок і дві повні зібрані колекції.

– Кожна марка – це історія, це культура і це своєрідний раритет, бо більше вона не повториться. Ми тішимося з нашого захоплення, особисто я радію, що мої діти теж захоплюються цією справою, – розповідає Роман Боюн.

До речі, діти Романа і Наталії захопилися ще й посткросінгом – вони пересилають листівки і колекціонують їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивні раритети виставили на показ чернігівські музейники

Ще статті по темі

Back to top button