Суспільство

Синоптики розповіли, скільки ще днів літо побалує чернігівців

На календарі – 10 вересня. Надворі задощило – і люди ходять містом загорнуті у теплі кофти. Утім, за інформацією синоптиків обласного гідрометцентру – діставати теплий одяг і взуття ще зарано. Кліматичне літо продовжується, адже середньодобова температура не знизилася до 15 Со.

Це похолодання тимчасове і воно пов’язане з дощами, – розповідає синоптик обласного центру з гідрометеорології  Ірина Глущенко. – У вівторок, 11 вересня, дощі пройдуть подекуди, а от у середу і аж до вихідних буде тепла й сонячна погода.

За словами синоптиків, до кінця тижня температура коливатиметься від +22Со до +27Со вдень, від +11Со до +16 Со – вночі. Чи можна вважати вересневе тепло бабиним літом, синоптики не кажуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народний синоптик розповів, коли чернігівцям чекати на бабине літо

Прогнозів щодо бабиного літа ми не маємо, точніше – ми знаємо про нього, але нічого прогнозувати не будемо, аби потім нас не звинувачували в неточності. Максимум, що ми можемо прогнозувати – 3-5 днів, – розповідає Ірина Глущенко.

«Бабине літо» або «Бабське літо» — період теплої та сухої погоди восени. Щороку воно відрізняється як за датою початку, так і за тривалістю періоду теплої і сухої погоди. Згідно з прогнозами народних синоптиків, у Європі «Бабине літо» розпочнеться 14 вересня і триватиме два тижні – до 27 вересня.

До речі, пов’язують бабине літо з віком жінки, коли її краса розквітає на повну силу перед майбутнім, наче осіннім, в’яненням. Літаючу павутинку в сонячних променях бабиного літа порівнювали з першим сивим волоссям порівняно молодої жінки.

Ще статті по темі

Back to top button