Суспільство

Синоптики склали прогнози на весну

Не встигли озирнутися, а зима добігає кінця. Тож цікаво, якими будуть перші весняні подихи та найромантичніша пора року загалом. Чернігівські синоптики настільки далекосяжних прогнозів не складають. Але це не означає, що немає інформації про синоптичну ситуацію, якої слід очікувати вже скоро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині помер останній фронтовик Другої світової війни (Фото)

Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова прогнозує, що цьогоріч весна в Україну прийде за графіком. Проте в березні все ще будуть періоди холоду. Справжнє весняне тепло до +20° і навіть вище очікується лише в кінці квітня, а в травні буде звична для цього місяця погода. Про це інформує «Телеграф».

За даними метеоролога, березень-2022 буде дуже нестійким. Із другої половини місяця синоптики віщують різкі похолодання. Цього місяця чекати тривалої теплої погоди українцям не варто.

За прогнозом Вазіри Мартазінової, у квітні ймовірно різке підвищення температури. Так, до кінця місяця стовпчики термометрів в окремі дні сягатимуть вище ніж 20 градусів.

У травні, за словами Мартазінової, в Україні очікується звична для цього сезону погода. Однак метеоролог додала, що перша половина місяця, імовірно, мине без опадів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button