Суспільство

Сіверяни почали викидати новорічні деревця на смітник

На чернігівських смітниках викинуті ялинки можна побачити з перших днів нового року. Найчастіше деревця викидають після 14 січня (Новий рік за старим стилем), а дехто чекає Водохреща – і вже тоді прощається з хвойною красунею, біля якої зовсім недавно весела компанія водила хороводи.

Тож хтось викине деревце як непотріб, хтось примостить верхівкою догори у сніг, якщо він, звісно, буде. А на деяких хвойних іще можна буде побачити залишки мішури та навіть іграшкові долари. І так із року в рік: ялинки на деякий час стають красунями, а потім, разом із побутовими відходами, опиняються на смітниках чи обабіч доріг…

Безперечно, до зміни новорічної традиції щодо встановлення новорічних ялинок ніхто не закликає. Йдеться про щорічну проблему стосовно подальшої цивілізованої утилізації ялинок і сосен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибирання, оформлення цікавих виставок і дослідження: музейне життя в період локдауну

У Чернігові КП «Зеленбуд» уже приймає на утилізацію новорічні ялинки, про це вже є відповідне оголошення. У ньому йдеться, що наразі немає намірів організовувати спеціальні майданчики з приймання новорічних ялинок, як це робиться в деяких містах України, оскільки в управлінні житлово-комунального господарства не передбачено для цього окремого фінансування. Але новорічні ялинки таки перероблятимуть. Містяни можуть привозити їх до воріт «Зеленбуду» та залишати. Якщо ж транспортування проблематичне, то достатньо винести її на майданчик зі сміттєбаками.

Головне – не полишати вчорашніх новорічних красунь абиде.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button