Новини

Прибирання, оформлення цікавих виставок і дослідження: музейне життя в період локдауну

Локдаун в Україні тільки розпочався, а з ним і різні заборони, одна з них стосується прийому відвідувачів закладами культури та проведення різних масових заходів. Так триватиме до 24 січня.

Тож невже в цей час музейні заклади зачинять свої двері на замки? Чи насправді це так, журналіст ЧЕline дізнавався в Максима Блакитного, заступника директора з наукової роботи Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського. За його словами, музей не приймає відвідувачів, але працюють усі служби, доглядачі та науковці.

«Щодо наукової роботи, то її основні напрямки такі: наукові розробки з історії Чернігова та Чернігово-Сіверщини (написання статей, складання каталогів предметів, завершення підготовки чергового музейного збірника «Скарбниця української культури»), оновлення експозицій і підготовка виставок. Найближчі виставки – до 130-річчя археолога Петра Смолічева, дослідника курганів біля Шестовиці, до 70-річчя першого льотчика-космонавта незалежної України Леоніда Каденюка», – розповів він.

Між тим, науковий – це не єдиний напрям роботи музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковід удома не зачинить: відомого мандрівника Волощука кличуть у дорогу нові мандри

«Займаємось і технічним напрямом роботи: очищенням вітрин і експонатів, їх обробленням, особливо предметів із тканини; підтримкою в належному стані приміщень і території. Звісно, традиційну господарську роботу, як-то прибирання залів, приміщень, догляд парку, якщо казати про філію в Седневі, ніхто не скасовував.

У пріоритеті також фондова робота: прийом нових надходжень, облік експонатів», – зауважив він.

А ще у музеї працюють над створенням відеороликів, зокрема про цікав експонати.

Також цьогоріч історичний музей ім. Тарновського відзначатиме 125-річчя. Тож до цієї дати організують різні конференції та створять виставки експонатів. Усе це заплановано на листопад.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button