Суспільство

Сіверянка відсвяткувала 100-літній ювілей 

11 квітня, одна із найстарших жителів Ріпкинського району — Їфросинія Федорівна Горбатенко відзначила свій 100-річний ювілей.

Уродженка села Гута Ткачова Горностаївської сільської ради, Їфросинія Федорівна усе своє життя пропрацювала у Комарівському лісництві ДП «Добрянське лісове господарство». За сто літ чимало подій довелося пережити цій мужній жінці. На її долю випали роки голодомору, Другої світової війни, повоєнного лихоліття і важкої праці у лісгоспі.

Про це повідомляє Ріпкинська РДА.

Зараз Їфросинія Федорівна проживає з племінницею Пелагеєю Іванівною, яка нею опікується, а також їх часто навудують рідні з сусідньої Білорусі, з міста Гомеля.

У цей святковий день в оселю ювілярки завітали заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, начальник Ріпкинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Анатолій Тужик, голова районної організації ветеранів України Ірина Вольська-Баскевич, горностаївський сільський голова Тетяна Кравченко та голова первинної організації ветеранів України Горностаївської сільської ради Іван Юр’єв.

Гості щиро привітали довгожительку з поважним ювілеєм, подякували за добросовісну, невтомну працю, побажали їй міцного здоров’я, родинного затишку, шани та радості, вручили квіти і подарунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Феноменальне зцілення: столітня бабуся з Чернігівщини подолала рак

На сьогодні на Ріпкинщині проживають четверо довгожителів, котрим виповнилося 100 і більше років. Вони є носіями життєвої мудрості та досвіду, стійкості й працьовитості. А обов’язок громадськості – шанувати таких людей і всіляко підтримувати.

Ще статті по темі

Back to top button