Суспільство

Сказ у Чернігові: жодна людина не постраждала

26 квітня наприкінці дня до міської ветлікарні зателефонували чернігівці та повідомили, що в районі Березового гаю на Пухова безпритульний собака поводиться неадекватно, кидається на перехожих, кусає інших тварин. Собаку о 21 .00 того ж дня доставили до клініки та посадили в карантин.

Наступного дня, 27 квітня, тварина померла. Ветлікарі одразу направили аналізи до лабораторії. Діагноз підтвердився – собака хворів на сказ.

Територія, де бігала скажена тварина, – від Березового Гаю до Ниви.

Спеціалісти разом із зоозахисниками провели рейд районом, опитуючи місцевих. Результати наразі свідчать про те, що жодна людина не постраждала від іклів собаки. Менше пощастило іншим тваринам.

За словами начальника чернігівської міської ветлікарні Сергія Горянського, у контакті зі скаженим псом побували як безпритульні собаки та коти, так і домашні тварини.

«Усім зробили щеплення. Дві собаки досі перебувають під наглядом у ветлікарні. У районі, де мешкав скажений собака, розвісили оголошення з номерами телефонів, куди можна звертатись у разі контакту із твариною. Вакцинацію від сказу проводять безкоштовно», — зазначив він.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button