Суспільство

Сконструювали металевого Бориса Джонсона та набирають виробничих обертів: про роботу підприємства в Брусилові (Відео)

Такий металевий Борис Джонсонюк зараз чатує на ворогів біля в’їзду до села Брусилова, що під Черніговом. Габаритна металева конструкція, заввишки майже два метри, – витвір робітників місцевого підприємства.

«Ще кілька років тому, може, років шість, якийсь робітник сказав: «Давайте я зроблю вам робота з тих деталей, які залишаються». За шість років він зробив тільки ноги.

А потім війна, ми відновили роботу, і роботи як такої не було, то вирішили його доробити і поставити тут. Як знак, як символ, що все буде добре»,- Анастасія Потапенко – менеджер зі збуту підприємства «BruStyle».

Працівники підприємства не мали на меті сконструювати саме Бориса Джонсона, вони радше комплектували кіборга-захисника Чернігівщини. Та ситуація і ракурс дали нове обличчя.

«Чому Борис Джонсон? Мені сказали: там поставили робота, йди знімай, додамо до нас на сторінку. Ну, я подивилася, що в нього такі хвильки, ніби у Бориса Джонсона, так і підписала – Борис Джонсонюк. І все, всім сподобалося»,- Анастасія Потапенко – менеджер зі збуту підприємства «BruStyle».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без буряка, з пікантними закусками та красивою подачею: чернігівці поділилися секретами приготування борщу

На тлі механічного Бориса можна побачити згарище. Колись тут був офіс підприємства, працівники якого створили цього самого Джонсонюка.

«Повністю знищений наш офіс – це кафе «Панська хата», на другому поверсі був наш офіс. Від вибухів у нас на виробництві і майже повсюди пошкоджений дах, ще склад повністю знищений і трохи те обладнання, яке там було»,- Анастасія Потапенко – менеджер зі збуту підприємства «BruStyle».

Сума збитків, завданих підприємству, вже порахована.

«Я пам’ятаю, озвучували цю цифру, але більше як два мільйони. Там у нас було обладнання. Тобто понад два мільйони»,- Анастасія Потапенко – менеджер зі збуту підприємства «BruStyle».

Зараз підприємство переживає складні часи – більш ніж на половину знизився обсяг замовлень, через що скоротилася кількість робочих місць, товари, які були замовлені до війни, так і не дійшли до своїх власників і тепер стоять у дворі. Та працівники і дирекція підприємства не опускають рук – вони продовжують працювати, більше того, знаходять сили допомагати.

«Наприклад, у нас усюди є інформація, що ми робимо 20-відсоткову знижку військовим. Також ми співпрацюємо з волонтерами. І ми для них виготовляємо за собівартістю. Тобто ми нічого не підвищуємо, ми працюємо в нуль. Просто намагаємося триматися і допомагати»,- Анастасія Потапенко – менеджер зі збуту підприємства «BruStyle».

Зараз всі українці живуть у спільній реальності — реальності, яка навчила об’єднуватися та спільними силами долати ворога. І нам обов’язково вдасться вигнати нечисть зі своєї землі. А металевий Борис Джонсон додаватиме нам більше впевненості та позитиву.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button