Смачні рецепти: як приготувати різноманітний олів’є на Новий рік

91_main_new.1511862151

Багато господинь, обдумуючи новорічне меню, обов’язково планують приготувати традиційний святковий атрибут – салат «Олів’є». Творцем цього улюбленого багатьма салату є француз Люсьєн Олів’є, який у середині позаминулого століття володів фешенебельним московським рестораном.

У ті часи салат був справжнім делікатесом, адже до його складу входило м’ясо куріпки, каперси, телячий язик, оливки й ракові шийки.

Проте усі ми знаємо інший олів’є, адаптований під реалії радянського періоду.

Сьогодні існує безліч варіацій олів’є, серед яких кожен знайде собі страву до смаку. Головне при створенні такого салату – правильно відварити картоплю (переварені бульби неможливо нарізати у вигляді рівних кубиків), вибрати невеликі огірочки (великі плоди будуть містити забагато насіння) і обов’язково злити з них воду перед тим, як додати до салату.

Досвідчені кулінари рекомендують використовувати цибулю, яку перед додаванням до салату буквально пару хвилин потримали в окропі (так салат буде менш гострим), а м’ясо нарізати спочатку вздовж волокна, а потім впоперек. Втім, ви можете підключити фантазію і нарізати інгредієнти у вигляді тонкої соломки, додати до заправки гірчицю, замінити курячі яйця перепелиними, а солоні огірки свіжими. Ми ж пропонуємо вам кілька перевірених рецептів, які напевно вразять всіх ваших родичів і гостей!

Олів’є «Класичний»

Інгредієнти: відварна картопля с 4-5 шт., варена ковбаса – 300 г, солоні огірки – 3-4 шт., варена морква – 1 шт., консервований зелений горошок – 1 банку, зварені круто яйця – 4 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., майонез, зелень за бажанням.

Картоплю, ковбасу, огірки, моркву, цибулю і варені яйця нарізати кубиками, додати горошок, заправити салат майонезом (також можна додати трішки оцту й цукру). У кожної господині є свої фірмові варіанти олів’є: одні додають свіжу капусту, інші – яблука, треті – заправляють часниковим соусом або гірчицею.

З гірчицею

Інгредієнти: 1 велика картоплина, 4 яйця, 1 цибулина, 200 г зеленого консервованого горошку, 250 г майонезу, 1 ст. л. столової гірчиці, 250 г шинки, солі, чорного меленого перцю.

Картоплю відварити, охолодити і нарізати кубиками. Цибулю дрібно порізати. Гірчицю розтерти з майонезом в окремій мисці, поставити в холодильник на 15-20 хвилин. Шинку нарізати кубиками. Яйця зварити круто, охолодити до кімнатної температури, почистити й нарізати кубиками. У глибокій мисці з’єднати овочі, зелений горошок, шинку і яйця, посолити, поперчити, додати майонезно-гірчичну заправку й перемішати.

Грибний

Інгредієнти: відварна картопля – 3-4 шт., консервовані печериці – 200 г, зварені круто яйця – 3 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., консервований зелений горошок – 1 банка, майонез, зелень за бажанням.

Картоплю і яйця нарізати кубиками, цибулю подрібнити. Печериці відкинути на друшляк, нарізати (якщо вони ще не нарізані). Всі інгредієнти змішати й заправити майонезом.

Гострий

Інгредієнти: відварна картопля – 3-4 шт., варена ковбаса – 150 г, солоні огірки – 2 шт., варена морква – 1 шт., зварені круто яйця – 4 шт., консервований зелений горошок – 1 ст., часник – 6 зубчиків, майонез, зелень за бажанням.

Ковбасу та овочі нарізати кубиками, змішати з горошком. Часник пропустити через часникодавку, змішати з майонезом в окремій мисці, заправити салат, залишити на годину в холодильнику.

Вегетаріанський

Інгредієнти: відварна картопля – 4-5 шт., варена морква – 3-4 шт., консервований зелений горошок – 1 ст., консервована солодка кукурудза – 1 банку, мариновані огірки – 2-3 шт., тофу (соєвий сир) – 50-100 г, чорний перець, сіль, майонез (сметана) – 1 ст., зелень за бажанням.

Картоплю, моркву, огірки і сир нарізати кубиками, заправити однією склянкою сметани або майонезу (можна соєвого). Можна заправити сумішшю сметани з майонезом.

Тож їжте із задоволенням і будьте щасливими у новому році. 

загрузка...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register