Суспільство

Алею Героїв показали в реконструйованому вигляді (Фото)

Чернігівська міська рада оприлюднює проект реконструкції Алеї Героїв (бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі).

Зараз стан наявного там покриття з ФЕМ і асфальтобетону потребує заміни, також потребують оновлення підпірні стінки (облицювання), фонтани, газон, квітники та деякі рослини. Наявне огородження ділянки педуніверситету, що межує з бульваром, не відповідає сучасним вимогам.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Для приведення вказаної ділянки, що знаходиться в центрі міста, до сучасних вимог на замовлення управління капітального будівництва Чернігівської міської ради було розроблено 2 проекти: «Реконструкція бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі в м.Чернігові» та «Реконструкція бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі в м.Чернігові: декоративні фонтани».

Безпосередньо реконструкція бульвару передбачає реконструкцію пішохідних доріжок, квітників, підпірних стін, облаштування поливального водопроводу, освітлення території, облаштування фонтанів, установку лавок, урн, пергол і облаштування озеленення. Проектом збережена прямолінійність алеї: п’ять круглих майданчиків із трьома круглими фонтанами об’єднані прямолінійними доріжками з квітниками. Прямолінійність додає алеї урочистості, а звивисті доріжки влаштовуються частково по існуючих стежках для прогулянок. Вздовж нинішнього огородження ділянки і стін гаража педуніверситету планується висадити живопліт із колоноподібної туї, що матиме вигляд суцільної вертикальної зеленої стіни.

Посередині ділянки цього огородження пропонується створити родовідне дерево, на якому були б відбиті 17 основних історичних подій, починаючи з першої згадки про Чернігів (907 р.). Під деревом передбачена фігура літописця з довгою бородою та величезною книгою в руках, з якої лився б маленький водоспад.

Також проект передбачає доступність території об’єкта для маломобільних груп населення, а саме: передбачено пандуси, влаштовуються понижені сходи заввишки до 12 мм і шорстка поверхня покриття сходів пам’ятника.

Цей проект розроблений ПП «Портал-М», експертний звіт виданий ТОВ «Сіверексперт» 06.07.2017 року за номером 02/354/17. 17.07.2017 року робочий проект було затверджено замовником (наказ № 98/к).

У свою чергу проект «Реконструкція бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі в м.Чернігові: декоративні фонтани» вже знаходиться на стадії реалізації. Вказаним проектом передбачено влаштування трьох світлостатичних фонтанів. Для обрання підрядної організації було проведено відкритий аукціон https://bid.e-tender.biz/#/tenderDetailes/bb5b9008d43c486192c70dd0e5957233.

Переможцем аукціону було обрано ТОВ «Імперія Води Україна», вказаною організацією було запропоновано найбільш економічно вигідну пропозицію.

На 8 грудня оголошені загальнодоступні громадські слухання щодо проектів реконструкції Алеї Героїв та парку ім. Коцюбинського («нижньої» частини Валу).

Усі небайдужі мають можливість ознайомитися з розробленим проектом, завантаживши його з сайту, або безпосередньо в Управлінні капітального будівництва Чернігівської міської ради за адресою вул. Івана Мазепи, 19, каб. 216.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button