Суспільство

Сміттєвий скандал довкола Земснаряду: продовження історії

У березні в Мережі з’явилося відео про засмічення прибережної території поблизу озера Земснаряд. Зокрема, йшлося про ділянку, що перебуває в оренді у підприємства «Будмірантарінвест».

Тоді ж в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако заперечував факт правопорушення. Проте не лише журналісти та містяни бачили це сміття, його знайшли й відповідні державні органи, що здійснювали перевірку.

Ця ситуація, як і зазвичай багато інших, що відбуваються в місті, не залишила байдужим громадського активіста Олександра Гашпара. Тож поцікавилися в нього, як події розгортаються нині.

«Слідчий суддя наклав арешт на цю ділянку в межах кримінального провадження, апеляційний суд підтвердив правомірність арешту. І поки там нічого не можна робити. І є інформація, що екоінспекція виявила збитки, наразі не знаю, на яку суму. Це має сплатити орендар – приватне підприємство «Будмірантарінвест».  Адже в 2008 році це підприємство взяло в оренду цю ділянку в міської ради. Тож оскільки приватне підприємство допустило засмічення, то вони і мають відповідати за наслідки», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олександр Гашпар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал довкола Земснаряду: містика з орендою, сміття та правопорушення (Відео)

Чи лежить там досі сміття, громадський активіст нині не знає. Але водночас розповів, що минулого тижня направив звернення до екоінспекції.

«Запитував, чи притягнуто когось до відповідальності, чи нараховані збитки. Вони там брали проби ґрунту, то які результати аналізів», – пояснив Олександр Гашпар.

ЧЕЛАЙН продовжить тримати руку на пульсі цієї історії, про її розвиток обов’язково повідомимо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button