Суспільство

Сьогодні має запрацювати електронний лікарняний

Міністерство соціальної політики раніше визначило дату 1 квітня початком введення вроботу електронного лікарняного. Мовляв, він дасть змогу навести порядок у системі та продовжити боротьбу з корупцією у сфері соціального страхування. Буде більше прозорості в процесі видачі лікарняних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чоловік купив лікарняний, аби приховати 3-тижневий прогул

Серед переваг називали неможливість підробити без участі лікаря. А для медиків буде більше контролю.

Також можна буде не відвідувати лікарню, щоб закрити лікарняний, оскільки лікар визначає термін лікарняного за замовчуванням і він може закриватися без окремого відвідування лікарні.
Анонсовані зміни хороші, тому ЧЕline вирішив поцікавитись у департаменті соціальної політики та виконавчій дирекції Фонду соціального страхування в Чернігівській області, чи впроваджено електронний лікарняний.

Проте, на жаль, ні директор департаменту Олег Русін, ні керівник Фонду соціального страхування в області Володимир Нашиванько нічого про впроваджений електронний лікарняний не чули.

«Наразі електронний лікарняний не впроваджено. На якому це етапі, краще поцікавитись у медиків, адже саме вони його виписують. Щодо нас, то ми готові до роботи як із паперовими лікарняними, так і з електронними», — сказав Володимир Нашиванько.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button