Суспільство

Сьогодні підбивають підсумки квесту «Чернігів Антона Карташевського: слідами великого зодчого»

Квест «Чернігів Антона Карташевського: слідами великого зодчого» добігає кінця сьогодні, 25 січня. Організований він Туристичним інформаційним центром Чернігова.

Лише цього дня учасникам треба викласти фото в соціальну мережу із зображенням себе на всіх локаціях і з відкритою картою. Крім того, фото треба викласти з хештегом «фото_квест_чернігів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хто зробив сучасний Чернігів»: у місті стартував фотоквест для всієї родини (Відео)

Дедлайн – 22.00. Далі в ТІЦ планують вручати подарунки тим, хто виконав усі завдання правильно.

Загалом квест можна пройти за годину-дві. Він дає можливість дізнатися нове про Чернігів, адже мало людей знають, які з будівель належать авторству Карташевського.

«Це людина, яка збудувала сучасний Чернігів. Початок ХІХ століття, Чернігів перетворюється на центр губернії, сюди приїжджає губернський архітектор, якого звуть Антон Карташевський і йому, по суті, дають карт-бланш на перебудову міста. Ну, щоб зрозуміти: із 600 будинків, які існували в Чернігові на той час, було знесено 100 для того, щоб прокласти нові вулиці, й ця планувальна частина Чернігова якраз закладена Антоном Карташевським у першій половині ХІХ століття», – розповів головний спеціаліст управління культури і туризму міської ради Олександр Бондар.

Попри, здавалося б, простоту завдань, на перший погляд, і навіть підказки в самому тексті, є серед 11 локацій і те, що може змусити задуматися. Викладати в мережу треба відкриті всі точки квесту.

«Більшість містян знають певні споруди, але не знають, хто їх збудував, тому в квесті є підказки, де знаходиться споруда або якийсь елемент, який був би цікавий людям. Далі треба відгадати цю споруду і нанести номер завдання на сучасну карту, піти на це місце, сфотографуватися», – зазначає Олександр Бондар.

У Туристичному інформаційному центрі обіцяють ще більше цікавинок, і над їх розробленням уже працюють, стимулюють їх і позитивні відгуки про цей квест.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button