Суспільство

Сьогодні розпочинається реєстрація на ДПА/ЗНО-2018

Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року та здійснюватиметься за допомогою сервісу «Реєстрація», розміщеному на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти (http://testportal.gov.ua).  Створити реєстраційну картку можна самостійно або звернутися по консультацію та технічну допомогу до свого закладу освіти чи до одного з пунктів реєстрації, перелік яких буде розміщено на сайті Українського центру.

Кожен учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововведення ЗНО-2018: ліцеїстів готують до складання іспиту

Переклад завдань сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде здійснюватися кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.

Після оформлення реєстраційної картки необхідно сформувати комплект реєстраційних документів та подати його до свого закладу освіти (для випускників цього року)  або надіслати рекомендованим листом на адресу регіонального центру.

Комплект реєстраційних документів складається з:

  • заповненої реєстраційної картки;
  • копії першої сторінки паспортного документа;
  • двох фотокарток 3х4 (можуть бути чорно-білі або кольорові);
  • копії нотаріально завіреного перекладу документів, оформлених іноземною мовою;
  • медичних висновків про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання за формою первинної облікової документації №086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних умов) для проходження зовнішнього незалежного оцінювання».

Усі копії документів повинні мати: напис «Згідно з оригіналом» (без лапок), особистий підпис, ініціали та прізвище особи, яка реєструється, дату засвідчення копії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ЗНО більше не складатимуть російську мову

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані особам, які проходять державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання за адресою навчального закладу, в якому вони навчаються, іншим категоріям – за адресою, вказаною під час реєстрації.

У разі недотримання вимог щодо реєстрації (ненадання документа, що підтверджує достовірність інформації, зазначеної в реєстраційній картці; надання недостовірної інформації; неналежного оформлення документів, необхідних для реєстрації; неможливості створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання, відповідно до медичного висновку, подання реєстраційних документів особою, яка відповідно вимог законодавства не має права на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, відправлення реєстраційних документів після завершення строку реєстрації чи перереєстрації особі може бути відмовлено в реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги чернігівських абітурієнтів: новації ЗНО — 2018

Для того, щоб змінити реєстраційні дані (персональні дані або перелік предметів), за потреби, особа має пройти перереєстрацію, яка триватиме до 2 квітня. Також  перереєстрацію можуть пройти особи, яким відмовлено в реєстрації. Для цього їм треба, скориставшись операцією «Внести зміни», на сайті http://testportal.gov.ua усунути недоліки, допущені під час реєстрації, повторно сформувати комплект реєстраційних документів, укласти до нього раніше отриманий Сертифікат і надіслати його до регіонального центру в той самий спосіб, у який це було здійснено під час реєстрації.

До 30 квітня 2018 року зареєстровані учасники отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Інформація про результати тестування буде розміщена на інформаційних сторінках учасників: з української мови і літератури, іноземних мов, математики, біології – до  15 червня; з історії України, географії, фізики, хімії – до 21 червня.

Джерело: Управління освіти Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button