Суспільство

Сьогодні Троїцька поминальна субота

Православна Церква сьогодні звершує особливе поминання всіх від віку спочилих християн – отців, матерів, братів і сестер наших.

Саме молитви за спочилих є неоціненною допомогою для тих, хто вже відійшов у життя вічне. Адже поки людина жива, вона здатна виправлятися та каятися у гріхах. Після смерті такої можливості немає, але залишається надія на молитви живих. Тож ми молимося за померлих, тому що віруємо у можливість спасіння їхніх душ і після смерті. Хоч тілесно спочилі не з нами, але душею вони живі. Бо в Бога немає мертвих, «в Нього всі живі» (Лк. 20: 38).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розташована «казкова» церква

Троїцька поминальна субота є не лише батьківською, а й вселенською – коли моляться не лише за своїх спочилих батьків і родичів, але й за всіх померлих християн, таким чином забезпечуючи невпинну живу підтримку і пам’ять усім від віку спочилим:

«Незбагненним промислом до блага вічного світ готуючи, час життя і спосіб кончини людям визначивши, відпусти, Господи, від віку спочилим усі гріхи їхні, прийми їх в оселі світла й радости, обійми Отчі поспіши їм відкрити і почуй нас, що поминаємо їх і співаємо: Господи, Любове Невимовна, пом’яни спочилих рабів Твоїх. Амінь».

Православна Церква України 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button