Суспільство

Як сигналізація Аякс допомагає підтримувати безпеку в будинку

Після початку повномасштабного вторгнення поліція зафіксувала значне зниження рівня злочинності, в деяких регіонах вона впала на 50%. Але зараз кількість майнових злочинів, особливо крадіжок та грабежів, знову зросла. Захистити родину та майно допомагає інноваційна сигналізація Аякс (Ajax), яка працює в найекстремальніших умовах. Окрім небажаних гостей, охоронна система Аякс миттєво повідомляє про протікання води та появи частинок диму, дозволяючи запобігти пожежі та потопу.

Що таке сигналізація Аякс та як вона влаштована

Сигналізація Аякс – це інноваційна бездротова система, яка створена з метою допомогти людям захистити будинок (квартиру, офіс тощо). Вона моментально реагує на загрози, надсилаючи повідомлення мешканцям будинку та службі безпеки. Завдяки інноваційній системі, можна моментально втрутитись та вжити необхідні заходи для мінімізації ризику.

Охоронна система Аякс складається з таких компонентів:

  • централізований головний пристрій (Hub) – ключова складова програмно-апаратного комплексу. Централь відповідає за злагоджену роботу всіх елементів, передачу повідомлень, зберігання даних;
  • датчики руху – виявляють присутність об’єктів в зонах моніторингу, використовуючи інфрачервоні сигнали та інші технології;
  • магнітні контакти – встановлюються на вікнах, дверях та інших доступних місцях, постійно перевіряючи стан відкритості/закритості об’єкта. Якщо встановлений контакт розривається (наприклад, двері відчиняються), сигналізація Аякс миттєво активується;
  • пожежні датчики – виявляють підвищення температури, появу диму або чадного газу, дозволяючи запобігти пожежі;
  • датчики протікання – виявляють наявність води в моніторингових зонах, дозволяючи швидко знайти витоки та запобігти потопу;
  • елементи керування – пульт дистанційного керування, брелоки, тривожні кнопки дозволяють активовувати та деактивовувати систему безпосередньо зі зручної відстані.

Однією з безліч переваг охорони Аякс є зручне розширення її функціональності шляхом підключення додаткових компонентів. Наприклад, сирени будуть голосно повідомляти про спрацювання датчиків, відлякуючи зловмисників. А встановлення камер спостереження допоможе краще виявляти рухи в приміщенні, відстежувати ситуацію в режимі реального часу та зберігати відеозаписи для подальшого аналізу.

Які унікальні властивості має охоронна система Аякс

Вищеописані складові охорони Аякс забезпечують максимальну зручність та ефективність користування системою безпеки. Однак компанія не зупиняється на базових можливостях, постійно покращуючи сигналізацію, щоб користувачі могли надійно захистити мешканців будинку та майно.

Це дає свої плоди, адже зараз під охороною Ajax знаходиться понад 2 млн об’єктів по всьому світу. А користувачі у своїх відгуках виділяють наступні переваги сигналізації Аякс:

  • комплексна охорона приміщення – вчасно виявляє вторгнення та намагання про незаконний доступ, моніторить часточки диму та протікання води, дозволяючи запобігти пожежам та потопам;
  • надійний захист – система підтримує протокол Jeweller, який гарантує безпечну передачу даних між компонентами та захищає від радіочастотних перешкод;
  • велика дальність сигналу – інноваційні пристрої здатні передавати сигнал на відстані до 2 км;
  • спрощене налаштування – достатньо авторизуватися в програмному забезпеченні, відсканувати коди датчиків та зафіксувати прилади в необхідних місцях;
  • зручне дистанційне керування – активовувати та деактивовувати систему, слідкувати за станом датчиків та отримувати сповіщення у реальному часі можна через мобільний додаток;
  • тривалий термін служби – виробник встановлює мінімальний термін експлуатації 2 роки, а максимальний 7+ років.

До всіх вищевказаних переваг додається клас захисту Grade 2, тобто при екстреній ситуації система відправить сповіщення на централь, пульт охорони та у застосунок користувача. До того ж сигналізація Ajax та її периферійні пристрої оснащені вбудованими акумуляторними батареями, тому вона буде продовжувати захищати будинок та його мешканців навіть при відключенні електроживлення. Враховуючи часті відключення світла, наявність акумуляторних батарей є дуже важливою перевагою.

Як самостійно встановити сигналізацію Ajax

Ви можете купити сигналізацію Аякс в інтернет-магазині Triniti-SB, витративши лише декілька хвилин. Для зручного пошуку на сторінці каталогу є фільтри та сортування. Під кожний пристрій розроблена сторінка з фотографіями, технічними характеристиками та описом, відгуками покупців. А замовити охоронну систему можна в будь-яке місто України, вказавши бажане відділення Нової Пошти.

Після отримання обладнання достатньо дотримуватися наступної покрокової інструкції з встановлення сигналізації Аякс:

  1. Виберіть найкраще місце та встановить централь (Hub).
  2. Підключіть централь до електромережі та інтернету.
  3. Встановіть датчики руху, магнітні контакти, детектори злому та інші компоненти в зони, які бажаєте моніторити. Для додавання компонентів до системи керування використовуйте мобільний додаток або веб-інтерфейс.
  4. Налаштуйте систему, встановивши параметри для кожного датчика, включаючи час затримки перед активацією тривоги, реакцію на різні події та інше.
  5. Встановіть додаткові компоненти, наприклад, камери відеоспостереження, в стратегічних точках.
  6. Проведіть тестування всієї системи, щоб переконатися, що тривоги активуються правильно та оповіщення надходять вчасно.

Після встановлення, налаштування та активації, сигналізація Аякс почне моніторити вказані об’єкти, а при необхідності – надішле сповіщення Вам та на пульт охорони. Система коштує недорого, а базової комплектації достатньо для надійного захисту будинку. До того ж охорону Ajax можна вдосконалити в будь-який момент, встановивши потрібні датчики та камери спостереження. Це дуже зручно при початковому обмеженому бюджеті: замовляєте охоронну систему базової комплектації, а потім вже купуєте інші потрібні датчики, постійно підвищуючи безпеку будинку!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button