Суспільство

Сьогодні в Чернігові відкрили сучасний дитячий садок (Фото)

У Чернігові «Дитяча Академія» вже готова зустрічати своїх вихованців. Сьогодні, 30 серпня, в мікрорайоні Масани офіційно відкрили дошкільний освітній заклад №3.

Новий садок збудований із застосуванням енергоощадних технологій, за сучасними нормами та підходами. Будівля має сучасну протипожежну та вентиляційну систему. В усіх ігрових кімнатах встановлені бактерицидні лампи. Спальні кімнати мають два виходи, стіни пофарбовані у кольори приємних тонів і мають розписи. Дитячі ліжечка – з новими матрацами та постільною білизною. Кухні, санвузли, музична зала та зала для фізкультури теж по-сучасному устатковані. Усе обладнання, меблі та іграшки – сертифіковані. Все це, а також оформлення приміщення дуже ретельно обговорювали та обирали, щоб усе було сучасним, безпечним, зручним у використанні та задовольняло потреби дитини. При цьому зважали і на думку педагогів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вже майже добудували новий дитячий садок

На території дитсадка встановлений тепловий насос, який у бюджетних закладах Чернігова використовується вперше і має забезпечити автономність теплопостачання. Радіатори в кімнатах із регулюванням теплового режиму. В ігрових кімнатах на першому поверсі – підлоги з підігрівом. Крім того, шафки для дитячого одягу в роздягальнях теж із підігрівом, що дуже доцільно для зимового періоду.

Територія навколо дитячого садка теж в ідеальному стані. Тут на доріжках укладена тротуарна плитка, на ігрових майданчиках дуже багато дитячих локацій. Хоча міський голова, оглядаючи майданчики, зауважив, що треба тут більше висадити квітів. Крім того, він зазначив, що вихователі повинні бути навчені навиків протипожежної безпеки.

Завідувачка «Дитячої Академії» Тетяна Бочок додала, що в дошкільному закладі працюватимуть 30 вихователів. Крім того, ще будуть логопед, музичні керівники, інструктори з фізичної культури, практичний психолог та асистенти вихователів. На сьогодні заклад має усіх спеціалістів, деякі вихователі ще проходять медогляд.

— Серед вихователів є й досвідчені фахівці, а також молоді, але всі вони дуже креативні. Загалом садок розрахований на 280 місць, але 1 вересня ми очікуємо поки що 100 дітей. Саме стільки батьків встигли оформити документи. Але всі 280 направлень ми вже роздали. Наразі проводяться бесіди з батьками, ми пояснюємо, які документи треба зібрати, щоб привести діточок до садка. Як швидко вони встигнуть зібрати документи, так і зможуть прийти до нас, – зазначила керівниця закладу.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button