Суспільство

Сонячну електростанцію потужністю 9 МВт встановили на Чернігівщині

У місті Мена на Чернігівщині збудували сонячну електростанцію потужністю 9 мегават. Її звело вінницьке підприємство «САНВІН 28» у рамках проекту «+KNESS». Будівництво почали торік у вересні і витратили на це 9 мільйонів доларів, інформує Суспільне.

«Потужність цієї станції 9 мегават, пікова потужність 9 з половиною мегават і ця енергія буде заходити а єдину систему України і розподілятися по мірі потреби. На цій станції використанні панелі власного виробництва, українські. Ці панелі виробляє завод наш, який знаходиться в місті Вінниця, який входить в складі групи «Kness», – пояснює Сергій Ригун.

Збудувала сонячну електростанцію компанія «САНВІН 28». Площа ділянки на якій побудова станція – 18 гектарів. Кількість панелей – десь 31 тисяча. Потужність однієї панелі приблизно 380 ват, там три види панелей.

Працюватиме на сонячній електростанції до 20 людей. Енергія, яку тут вироблятимуть – це майже вся електроенергія, яку споживає Менський район.

«Ми очікуємо, що найближчим часом всі роботи з боку замовника завершаться і її можна під’єднати до розподільчих мереж. Що стосується її потужності, то для розуміння 9 – це така потужність, яка в літній час може забезпечити майже весь Менський район електричною енергією. Однак треба розуміти, що її ефективність залежить від доби, а також чи це літній час чи зимовий, тобто вона буде генерувати потужність і в зимовий час однак це буде не 9 мегават. Мабуть 2-3 мегавати, це залежить від ефективності сонячних панелей», – додав заступник комерційного директора компанії «Чернігівобленерго» Іван Заровний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button