Суспільство

Соціологи з’ясували, чи хочуть українці продавати свої паї

Майже всі власники земельних паїв не планують продавати свою землю в найближчі роки.

Про це інформують дані соціологічного опитування Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Більше того, 25% респондентів серед тих, хто вже має у власності землю, найближчими роками збираються збільшити свій земельний банк шляхом купівлі нових ділянок, а серед тих, хто не має у власності землі, 18% планують її придбати. 70% респондентів готові купувати землю за власні кошти та заощадження, а 27% очікують на спеціальні програми від влади.

152945234_1119190415171444_1914314828802904372_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сусідська війна чи добра справа: на Чернігівщині жінка створила в дворі мініпритулок для собак

Як люди ставляться до відкриття ринку землі:

майже половина респондентів негативно ставиться до відкриття ринку землі. Такої думки дотримуються як ті, хто має землю, так і ті, хто її не має;

зареєстрований бізнес сприймає відкритий ринок землі більш оптимістично, так, 38% респондентів підтримують відкриття ринку, тоді як серед ОСГ і незареєстрованого бізнесу лише 22% підтримують земельну реформу;

спостерігається різниця у сприйняті ринку землі й серед жінок та чоловіків. Так, 30% чоловіків підтримують відкритий ринок землі, тоді як серед жінок лише 17% позитивно сприймають земельну пертурбацію.

60% володіють землею сільськогосподарського призначення, а ще у 10% опитуваних землею володіють члени родини. І 72% із тих, хто володіє землею, впевнені, що їхня земля документально оформлена правильно та внесена у необхідні реєстри, а 20% у цьому не впевнені.

Джерело: Finance.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button