Суспільство

Спеціалісти з країни вікінгів вчили чернігівських атовців шукати роботу (Фото)

Нещодавно з країни вікінгів повернувся Президент України Петро Порошенко. У робочому форматі з метою налагодження економічної співпраці він зустрічався з прем’єром Норвегії Ерною Солберг.

А вже за кілька днів до слухачів курсів «Україна-Норвегія», що відбуваються в Чернігівському національному технологічному університеті, завітав норвезький професор.

На курсах військові, бійці АТО та члени їхніх сімей отримують новий багаж знань для адаптації в цивільному житті, і саме зараз європейський досвід став їм у пригоді.

Як повідомляють організатори курсів, основною метою стала якісна підготовка слухачів з професій, що користуються попитом на ринку праці, – з можливістю їх працевлаштування на реальних підприємствах або можливістю створення власного бізнесу.

Дружні українсько-норвезькі стосунки існують уже майже 13 років, а проект підтримується в усіх великих містах України.

Саме за підтримки навчальних закладів двох країн і громадської організації «Чернігів Європейський» українські бійці можуть відвідувати курси та здобувати новий фах.

Під гучні оплески норвезький професор Борд Микалсен прощався з слухачами, але невдовзі кожен із них зможе обрати на цивільному шляху свою стежку в гідне впевнене майбутнє завдяки отриманим знанням.

Ігор БЕРЕЗИНСЬКИЙ

Ще статті по темі

Back to top button