Суспільство

Спливає строк дії посвідчення водія на два роки: яка процедура заміни

Перше посвідчення водія, видане на два роки, необхідно змінювати після того, як сплив термін його дії.

Обміняти своє посвідчення водія можна за умови, якщо за два роки налічується менше як три адміністративні порушення. У такому випадку водій повинен звернутись до сервісного центру МВС.

Аби здійснити обмін посвідчення водія, людина може прийти безпосередньо до сервісного центру МВС. Уся процедура займає приблизно годину. З собою треба мати посвідчення водія, паспорт, ідентифікаційний код і медичну довідку (форма 083/о). Вона повинна бути дійсною на момент звернення до сервісного центру.

«У сервісному центрі за базою перевіряють, що людина має посвідчення водія і що в неї менше як три адміністративні правопорушення. На місці її фотографують і виготовляють нове посвідчення водія», – розповів начальник РСЦ ГСЦ МВС у Чернігівській області Сергій Лук´янчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспит на права водія: МВС вводить нові екзаменаційні білети

Також треба буде оплатити вартість самого бланка посвідчення водія. Це 219 гривень плюс комісія банку.

Обміняти посвідчення водія можна й онлайн. Для цього треба зайти на сайт сервісного центру в розділ «Замовлення обміну посвідчення водія».

«Людина заходить, заповнює форму, прикріплює скан-копії необхідних документів, оплачує послуги, додає копію квитанції. Після цього заявка потрапляє до нас. Ми її обробляємо впродовж двох-п´яти днів. Присутність самого власника прав не потрібна. Якщо все добре, то наші співробітники телефонують людині та призначають час візиту», – пояснив Сергій Лук´янчук.

Нове посвідчення водія видається вже на 30 років.

Якщо водій упродовж двох років усе ж таки скоїв більше ніж три адміністративні порушення, йому доведеться знову здати теоретичний і практичний іспити.

Водії, у яких забрали посвідчення водія через керування у стані алкогольного сп´яніння, мають знову пройти навчання в автошколі, здати повторно іспити і тільки після цього вони отримують посвідчення водія знову на два роки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button