Суспільство

Стало відомо, чому Антошин не очолив «Древній Любеч»

Як уже повідомляв ЧЕline, від 2 жовтня виконувачем обов’язків директора історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» був призначений Вадим Антошин. Свого призначення на цю посаду він не коментував, однак розповів про результати своєї майже місячної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антошин очолив один із музеїв Чернігівщини

– По-перше, я провів перемовини з ОДА та Департаментом культури і туризму, національностей та релігій про збільшення фінансування музею, вдалося збільшити його на 50%, – запевняє Вадим Антошин. – Ці гроші підуть і на ремонт музею, і на закупівлю експонатів. Нині в музеї вже тривають ремонтні роботи. До речі, директор департаменту Олександр Левочко пообіцяв ввести у штатний розклад музею ще дві додаткові посади. Також ми почали розробку туристичних та екологічних маршрутів. З історичного музею ми повернули до Любеча артефакти, які знайшли на території селища археологи у 50-х роках. Також домовився з Державною археологічною службою, вона теж передасть 20 ящиків експонатів. Деяку колекцію ще передасть і наш чернігівський Історичний музей.

Учора, 30 жовтня, комісія з проведення конкурсного добору на посаду керівника історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» визначилася з кандидатом, який очолить комплекс. Виявляється, Вадим Антошин, який теж подавався на конкурс, зняв свою кандидатуру на користь чернігівського історика, директора обласного відділення Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Т. Рильського НАН України Юрія Русанова.

– Я вважаю, що Юрій Русанов – саме та людина, яка потрібна «Древньому Любечу», я буду допомагати йому чим зможу, – зазначив Вадим Антошин.

На засіданні під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Наталії Романової переможцем було визначено Юрія Русанова.

Ще статті по темі

Back to top button