Суспільство

Стало відомо скільки заробляють жителі Чернігівщини

На підприємствах, в установах та організаціях Чернігівської області у квітні 2020 року було зайнято майже 173 тис. штатних працівників. На оплату їхньої праці спрямовано 1503 млн.грн. Номінальна заробітна плата в розрахунку на одного штатного працівника становила 8697 грн (в Україні – 10430 грн), що на 5,8% більше, ніж у квітні 2019 року.

Реальна заробітна плата (з урахуванням змін споживчих цін) порівняно з квітнем 2019 року зросла на 2,7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 8,5 тисяч гривень становила середня зарплатня в Чернігівській області

Найвищий рівень оплати праці зафіксовано на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів (16545 грн), виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення (14083 грн), сільського господарства (13337 грн), в установах фінансової та страхової діяльності (12493 грн), державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (11816 грн), на підприємствах із постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (11030 грн).

Найменшою була заробітна плата працівників, зайнятих у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, у виробництві автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті та монтажі машин і устатковання, в операціях із нерухомим майном, у сфері творчості, мистецтва та розваг, де нарахування не перевищили 62,4% середнього рівня в економіці області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button