Суспільство

Стартувала програма доступного лізингу житла для правоохоронців

Міністерство економіки України спільно з Міністерством внутрішніх справ презентували оновлену програму забезпечення житлом співробітників поліції, ДСНС та ДБР на умовах фінансового лізингу. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

За словами Першого заступника Міністра економіки України Дениса Кудіна правоохоронці зможуть самостійно обрати квартиру та одержати її в лізинг на строк до 20 років з компенсацією відсоткової ставки державою. Розмір такої компенсації визначається з урахуванням стажу служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фельдшер семенівської «швидкої» отримав житло

Перші заявки щодо купівлі квартир на доступних умовах вже надійшли з Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Одеської, Чернігівської, Черкаської  та Рівненської областей.

У 2022 році в межах програми передбачається передача в лізинг орієнтовно 2 тисяч квартир по всій Україні. До кінця року на купівлю нерухомості буде використано до 3 млрд гривень.

Програма реалізується відповідно до Порядку забезпечення поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань житлом на умовах фінансового лізингу, ухваленого 2018 року. Лізингодавцем визначене ПрАТ “Укрфінжитло” відповідно до рішення Уряду від 2 лютого 2022 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button