Суспільство

Статисти порахували, які доходи мають сім’ї Чернігівщини

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, середньомісячні сукупні ресурси (доходи) домогосподарств Чернігівщини в 2017 р., порівняно з 2016 р., зросли більше ніж на третину та становили 7 748 грн. У середньому еквівалентні доходи одного жителя області налічують 4 057 грн.

Переважна більшість (80%) доходів середньостатистичної сім’ї області – це грошові надходження, основною складовою яких залишаються оплата праці – 44% та пенсії – 18%. У домогосподарствах України ці показники становлять 52% та 17%, відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім’ї Чернігівщини – у статистичних даних

Частка соціальної допомоги (включаючи готівкові та безготівкові пільги і субсидії) становила 12% бюджету домогосподарств. Значною залишалася частка допомоги від родичів та інших осіб грошима і продуктами харчування (7%) та надходження від особистого підсобного господарства і самозаготівель (6%). Дохід від продажу сільськогосподарської продукції становив 4%.

В Україні середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства становили 8 165 грн. Найвищі в країні середньодушові сукупні доходи, як і раніше, мали жителі м. Києва (4 884 грн), що на чверть перевищувало аналогічний показник пересічного українця (3 870 грн). Найнижчі – у жителів Рівненської області (3 326 грн).

Джерело: ГУ статистики в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button