Суспільство

Страйк у Корюківському лісгоспі продовжується

Другий день поспіль під адміністративною будівлею ДП «Корюківське лісове господарство» продовжується страйк колективу.

Аби не порушувати трудового законодавства, працівники підприємства написали заяви про надання відпустки за свій рахунок. Відомо також, що т. в. о. директора В’ячеслав Чиж на сьогодні взяв відрядження і на підприємстві відсутній.

Як повідомили журналісту ЧЕline страйкарі, за два дні простою до них не з’явився жоден представник влади.

«Стоїть один із найбільших платників податків району. Під загрозою зриву лісокультурна програма. У людей здають нерви. І до цього немає діла ні обласній, ні районній адміністрації – за два дні до нас не приїхав жоден посадовець. Але ми не здамося», — коментують лісгоспівці.

Коридорами підприємства ходять чутки, що наразі виконувач обов’язків начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кириченко перебуває в Києві для зустрічі з т. в. о. Голови Держлісагентства Христиною Юшкевич. Можливо, для вирішення ситуації, що виникла на Корюківському лісгоспі.

Як відомо, через численні скарги працівників Держлісагентство вирішило перевірити Корюківський лісгосп. На цей час т.в.о. директора Корюківського лісгоспу було відсторонено від виконання обов’язків.

Нагадаємо, конфліктна епопея з ДП «Корюківське лісове господарство» триває більше трьох місяців. 7 грудня 2016 року трудовий колектив підприємства висловив недовіру тимчасовому виконувачу обов’язків директора В’ячеславу Чижу та вимагав відсторонити його від займаної посади. Тоді на засіданні розширеного профкому це рішення було підтримане одноголосно. А вже за два дні, 9 грудня, колектив вийшов на страйк, вимагаючи звільнення керівника.

Також нещодавно працівники лісгоспу з листом звернулися до редакції ЧЕline. У ньому йшлося про беззаконня, які почалися з призначенням нового т. в. обов’язків директора В’ячеслава Чижа, і наголошувалося на критичності ситуації.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button