Суспільство

Відома письменниця Олена Печорна – про свої нинішні пріоритетні заняття

Поціновувачам літератури ім’я відомої української письменниці з Чернігівщини Олени Печорної дуже добре відоме. Вона – авторка літературних бестселерів «Грішниця», «Кола на воді» і «Фортеця для серця» та інших творів. Здебільшого авторка пише про одвічні почуття та людські долі.

Між тим, повномасштабна війна перевернула з ніг на голову життя кожного українця. І для багатьох справи, якими займалися до вторгнення, стають не на часі або ставляться на паузу. Або є інший варіант – пробуджують ще більшу жагу до творчості. А як у Олени Печорної?

«Я така письменниця, що, мабуть, передусім – учителька. У мене таке навантаження цьогоріч, що я спочатку з цього приводу навіть зітхала. А потім зрозуміла, що, мабуть, це на краще – немає часу, аби впадати в депресію, відстежувати новини і тому подібне. Наразі я вся – в педагогічній діяльності. З творчістю складніше. Все одно вона в мені, але це вже не слова. Це акварель – трішки малюю, трішки графічні портрети, фотографії. Тобто творчість присутня, але поки це не слова. Вони, мабуть, в мені ще сплять і чекають слушної години. Тож нічим потішити читачів не можу. Каюсь, але поки так. І жартую, що, мабуть, головна творчість нині – просто жити і лишатися собою. Це найголовніше. І за бажанням, і за можливістю навіть трішечки покращуватися», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Олена Печорна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшла третя серія серіалу про пса Патрона

Вона також запевнила: якщо раптом щось грандіозне в її творчому житті відбудеться, то першими дізнаються про це її друзі у Facebook.

«Бо творчість може дрімати, а раптом прокинутися. Всім бажаю весни, спокою, наснаги, віри і всього-всього найкращого», – сказала письменниця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button