Суспільство

Із банкірів – у скелелази: життєва історія загиблого чернігівського альпініста Олександра Науменка

Загиблий унаслідок сходження лавини під час підйому на найвищу вершину Грузії (гору Шхара) чернігівський альпініст Олександр Науменко був надзвичайно свободолюбивою та цілеспрямованою людиною.

Альпінізмом він почав займатися вже у дорослому віці.

Більше того, перш ніж присвятити себе небезпечному хобі, Олександр Науменко тривалий час працював в одному з чернігівських банків.

13957002_512758428932032_1348696184_n

Про це ЧЕline розповів друг і колега загиблого – директор чернігівського туристичного магазину «Адреналін» Сергій Воробйов.

«Олександр був феноменальною людиною. Ми з ним познайомилися давно. Спершу він був нашим клієнтом. Він тоді працював у банку.

Якось ми виїхали на Житомирщину полазити по скелях. І у нього спочатку не виходило. Це його розізлило. Він не міг зрозуміти, в чому ж справа – всі можуть, а йому не вдається.

Сашку розказали, що проблема насправді не в ньому, а в спорядженні. І вже наступного разу він підготувався серйозно, закупив необхідне спорядження, і все в нього вийшло.

І поступово альпінізм так його захопив, що, уявіть, він кинув банк і прийшов працювати до нас у магазин», – розповідає Сергій Воробйов.

За словами Сергія Воробйова, Олександр Науменко школу інструкторів пройшов у Грузії. Альпінізм і сніг його манив… Усі відпустки чоловік проводив у горах. На жаль, ця відпустка стала для чернігівця останньою.

«Він поїхав у Грузію десь на початку літа. 18 серпня мали повернутися. Але трапилося нещастя. Я досі не можу відійти від цієї страшної звістки. Тіло Олександра скоро привезуть до Чернігова. Коли саме відбудеться похорон – не знаю. Мабуть, цієї суботи», – припускає Сергій Воробйов.

Відомо, що в Олександра Науменка в Чернігові залишилася дружина і двоє маленьких діток.

Ще статті по темі

Back to top button