Суспільство

Онлайн послуга оплати за продовження терміну зберігання номерних знаків

Розвивати онлайн-послуги і онлайн-сервіси завжди було серед пріоритетів діяльності сервісних центрів МВС. Олег ЄРЬОМЕНКО, начальник РСЦ ГСЦ МВС в Чернігівській області, презентував нову послугу, яка ще не надавалась і розказав про її особливості.

Від січня 2023 року в Електронному кабінеті водія стала доступною онлайн послуга оплати за продовження терміну зберігання номерних знаків. Відповідальне зберігання номерних знаків — це послуга, яка надається офлайн. Адже вона пов’язана з фізичним зберіганням номерних знаків у наших сервісних центрах МВС. Якщо власник транспортного засобу, наприклад, продає авто, але хоче залишити номерний знак для закріплення за новим своїм наступним авто або авто когось із кола рідних, то він залишає такий номерний знак на зберігання. І номери будуть знаходитись в сервісному центрі МВС до тих пір, поки людина не прийде перереєстровувати інший транспортний засіб.

Статистика нам каже, що зараз 243 номерних знаків знаходяться на відповідальному зберіганніу ТСЦ №7441 м. Чернігова. Отже, послуга продовження терміну зберігання є актуальною для всіх цих автовласників.

Варто нагадати, що на час дії воєнного стану сервісні центри МВС не проводять знищення номерних знаків навіть після вичерпання терміну платного зберігання. Ми продовжуємо зберігати номерні знаки для всіх тих, хто довірив нам їх. Відповідно, тепер у тих людей, які залишили нам номерні знаки на зберігання і які не мають можливості завітати до конкретного сервісного центру МВС і надати квитанцію про оплату за продовження терміну, то для них ми запустили онлайн послугу.

Можливо хтось і здивується, але так, досі був саме такий механізм продовження терміну зберігання — треба було прийти до сервісного центру, де власник залишив номерний знак і пред’явити квитанцію адміністратору, щоб він вніс дані до реєстру.

Це мав зробити сам автовласник або його представник — уповноважена особа.

Тепер є можливість оплатити продовження терміну зберігання онлайн. І це можна зробити з будь-якої точки світу у кілька кліків.

Вартість одного дня зберігання 10 грн 80 копійок. Термін на який номерний знак залишається на зберіганні визначає сам власник. Це може бути і 1 доба, а можуть бути і роки.

Якщо рахувати, то вартість зберігання номерного знака протягом року становить орієнтовно 3 950 грн. Для порівняння номерний знак із визначеною комбінацією цифр може коштувати — і 4 800, і 36 000 грн. Це такі знаки державної реєстрації, як, наприклад, всі чотири сімки або три нулі й п’ятірка або дзеркальні 19-91 тощо.

Більшість автовласників лишають номерний знак на зберігання протягом кількох місяців, а потім перезакріплюють його на наступний свій автомобіль.

Важливо: передача номерних знаків, які знаходяться на відповідальному зберіганні, до інших територіальних сервісних центрів МВС не передбачена законодавством.

Ще статті по темі

Back to top button