Суспільство

У селі на Чернігівщині плетуть маскувальні сітки

Громади Чернігівщини підтримують військових, як тільки можуть. Організовують збори продуктів, грошей на придбання потрібних для бійців речей, готують смаколики і возять їх нашим військовим.

Не залишається осторонь і село Кучинівка, що на Сновщині.

«Якщо почуємо, що нашим хлопцям потрібна допомога, то намагаємося відгукнутися. Нині також над цим працюємо. І в Сновську волонтери для бійців різну їжу готують, то наші люди і банки зносять, і крупи, цибулю, моркву, жир. Збираємо це все в старостаті та передаємо далі, де готують.

Ось тільки що приходила жителька нашого села  і принесла моркву. Каже, що почитала оголошення, але у самої не було моркви, то ходила до невістки взяла. Окрім продуктів збираємо для захисників потрібні речі і гроші», — розповіла староста села Кучинівка Олена Недвига.

А віднедавна у селі почали плести маскувальні сітки. Староста каже, що у довколишніх селах їх плетуть, то вирішили, що і кучинівці зможуть.

«У сусідньому селі Рогізки також плетуть сітки. Тож ми попросили їхнього старосту, щоб привіз нам основу для сіток. А готові сітки він возить у Сновськ, а волонтери потім їх уже доправляють», — повідомила староста.

За її словами, плести сітки у Кучинівці є кому.

«Працівники бібліотеки, всі інші небайдужі. Просто жителі відгукнулися. І працівники старостату, коли мають вільну хвилинку, плетуть. Також ми написали оголошення, то прийшло попрацювати 8 чи 9 чоловік. Плели, різали тканину. Люди тканину приносять, поки просимо білу. Надалі побачимо, як справа піде. Більше людей нам в поміч поки і не треба, бо об’єми робіт невеликі. Якщо вони збільшаться, то будемо запрошувати більше людей. Думаю, що відгукнуться і прийдуть. Є активні односельці, які хочуть допомогти. Бо ми розуміємо, що хлопцям нашим на фронті дуже важко. Тож робимо хоча б те, що в наших силах», — зауважила Олена Недвига.

Премудростям плетіння маскувальних сіток із кучинівцями ніхто не ділився, самі вчаться, як кажуть, на ходу. Подивилися, як це робиться в інтернеті і самі вирішили так діяти.

«Ось готову сітку хочемо відвезти, аби нам сказали, чи все правильно ми зробили. Нам здається, що все так само, як в інтернеті. Взагалі здається, що їх легко плести, хоча насправді не дуж», — зізнається староста.

Вона каже, що кучинівців ніхто не просив плести сітки, чи допомагати військовим чимось іншим.

«Ми самі знаємо, що треба допомагати і нехай краще будуть ці сітки. Військові кажуть, що їм вони потрібні», — запевняє Олена Недвига.

Водночас у селі всі чекають на нашу Перемогу, хочуть, аби вона настала якомога швидше і всі захисники повернулися додому живими та неушкодженими.

«Переживаємо, молимося за кожного. У нас уже 35 односельців служать. І багато у гарячих точках. То мами плачуть, і ми всі дуже переживаємо. Тож молимося за Перемогу», — зазначає староста.

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button