Суспільство

Субсидії та пільги з 1 грудня призначає Пенсійний фонд України

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України», з 1 грудня 2022 року повноваження приймати звернення на призначення житлових субсидій мають органи Пенсійного фонду України.

Звернутися за допомогою можна у будь-який сервісний центр ПФУ, незалежно від місця проживання. Про це повідомляють у департаменті соціального захисту населення
Чернігівської обласної військової адміністрації.

Крім цього, заяви на призначення субсидій можна, як і раніше, подавати через особистий електронний кабінет на вебпорталі ПФУ або через портал «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині перераховано пенсії

Водночас залишається можливість звернення громадян з питань надання пільг та житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг.

Громадяни, які не отримали житлову субсидію у 2022 році, можуть звернутися протягом грудня поточного року з питання призначення житлових субсидій на придбання твердого та рідкого пічного палива і скрапленого газу. Така допомога призначається один раз на календарний рік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button