Суспільство

Техогляд авто проводитимуть по-новому

Процес техогляду незабаром фотографуватимуть та фіксуватимуть на відео. Такі зміни постанови, що регламентує правила проходження ТО транспортного засобу, вніс Кабінет міністрів України.

Як повідомляється у поясненні до постанови уряду №141 «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 30 січня 2012 № 137 і від 31 травня 2012 № 512» від 10 березня 2017 року, фото- та відеофіксацію процесу проведення обов’язкового технічного контролю транспортного засобу здійснюватиме виконавець, заздалегідь попередивши замовника.

Ці матеріали повинні будуть зберігатися протягом трьох років.

У Гройсмана переконані, що таким чином видача протоколів перевірки транспортного засобу без проведення огляду стане неможливою і забезпечить накопичення об’єктивних відомостей про технічний стан авто.

Зміни набудуть чинності через два місяці після публікації постанови.

Як писав інформаційний портал «Знай.ua», анонсоване повернення техогляду відклали через необхідність доопрацювання відповідного законопроекту. Всі поправки в нього планують внести вже до 20 травня.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ничего нового Кабинет министров своим законом №141 не придумал — видео и фото фиксация проведения техосмотра была рекомендована всем диагностическим станциям еще несколько лет назад и прописана в правилах проведения техосмотра. Читайте http://tehosmotr.pp.ua/pravila_tehosmotra.htm

Back to top button