Суспільство

Суд «переселить» покинуте немовля з лікарняних палат до дитбудинку

4-місячна дівчинка, яка наразі перебуває у дитячому відділенні Сновської ЦРЛ, найближчим часом може бути направлена до Прилуцького дитячого будинку «Надія». Про це повідомила начальник служби у справах дітей Сновської РДА Світлана Лихошерст. За її словами, 4 січня уже відбувся попередній розгляд суду, де порушили питання про позбавлення матері батьківських прав на немовля, наразі очікується друге засідання, після якого остаточно вирішиться доля дівчинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від чотиримісячної дівчинки відмовилася «зірка» відомого телешоу

Наразі вже готують усі документи на передачу немовляти до дитбудинку «Надія». І щойно суд ухвалить рішення про відчуження дівчинки, а обласне управління охорони здоров’я видасть відповідну путівку, маля направлять до дитячого закладу. До того часу дівчинка перебуватиме під наглядом фахівців Сновської ЦРЛ.

Головний лікар медичного закладу Микола Куценко запевнив, що наразі дівчинка забезпечена всім необхідним і добре почувається, підгузків і їжі цілком достатньо. До того ж, на утримання таких дітей виділяють кошти за відповідною районною програмою.

Окрім цього, в райдержадміністрації повідомили, що батьки не залишали дитину в лікарні, а її забрали профільні служби через аморальний спосіб життя матері. Відповідний позов райдержадміністрація направила до суду ще до народження дівчинки.

«Ми не забрали дитинку, тому що її залишили. Там у нас є розпорядження райдержадміністрації про негайне відібрання дітей у зв’язку з тим, що мати веде такий спосіб життя, і на той момент діти були бездоглядними. А їхній батько перебуває в місцях позбавлення волі з 2016 року, де йому залишилося відбути ще 6 років. Тому всіх діток забрали», – наголосила Світлана Лихошерст.

Нагадаємо, що горе-мати має трьох дітей, двоє старших уже живуть у Сновській школі-інтернаті. Надалі їх планують передати на родинне виховання.

Ще статті по темі

Back to top button