Суспільство

Суші: рецепти домашнього приготування та в чому секрети?

Суші популярні в усьому світі завдяки оригінальному смаку, апетитному вигляду та різноманітності. Сьогодні їх можна спробувати в суші-барі або замовити доставку додому за доступною ціною. Кур’єр у найкоротший термін привезе замовлення, гарантуючи якість. Можна приготувати суші сети і в домашніх умовах. Для цього потрібен набір продуктів, які можна знайти практично в будь-якому супермаркеті.

Як приготувати суші вдома?

Для самостійного приготування суші вдома потрібні такі інгредієнти:

  • рис;
  • рисовий оцет;
  • листи норі (морські водорості);
  • риба (лосось, тунець, вугор тощо);
  • свіжий огірок;
  • вершковий сир Філадельфія.

Для подачі соєвий соус, гостра паста васабі, маринований імбир.

Перший крок після підготовки всіх продуктів — варіння рису. Найкраще підійде особливий сорт із підвищеною клейковиною. У цьому разі роли триматимуть форму та не розпадатимуться.

Рис необхідно ретельно промити, щоб вода стала прозорою. Крупу варять на сильному вогні 5 хвилин, а потім на слабкому ще 15 хвилин (пропорція рису та води 2:3). Кришку не відкривають, рис не мішають. Після того, як він трохи охолов, додають рисовий оцет та перемішують.

Як начинку можна використовувати різні продукти. Якщо це лосось та свіжий огірок, то нарізають тонкими скибочками. Наступний етап — формування ролу. Для цього на бамбуковий килимок викладають лист норі та зварений рис тонким шаром, рівномірно розподіляючи по поверхні.

З правого краю потрібно залишити 2 см для склеювання рулету. Посередині викладають м’який сир, нарізану рибу й огірок. Згортають лист норі акуратно та максимально щільно, щоб начинка не випадала.

За допомогою килимка можна надати рулету круглої або квадратної форми за бажанням. Після формування рулет розрізають гострим ножем на однакові шматочки (як правило, їх 6-8 штук).

Найпростішими в приготуванні вдома є макі. Це суші з рису, норі й одного виду начинки (свіжий огірок, тунець, лосось тощо). При правильному приготуванні вони корисні для організму, але не варто їх їсти більше трьох разів на тиждень.

Якщо немає бажання та часу готувати суші самому, то на сайті https://evrasia.in.ua/dostavka/zakazat-sushi-kiyev можна замовити доставку за вигідною ціною. У зазначений час та місце кур’єр привезе роли, гарантуючи якість. Це можуть бути, як класичні, так і гострі, фірмові, запечені та навіть вегетаріанські.

Із чим їдять суші?

Для подачі суші обов’язковими інгредієнтами є соєвий соус, паста васабі, маринований імбир. Кожен шматочок злегка опускають у мисочку з соєвим соусом. Це надає пікантності та оригінального присмаку.

Гостра паста васабі має зелений колір, її готують із японського хрону. Вона має антисептичні властивості, що знижує ймовірність харчового отруєння. Імбир призначений для очищення смакових рецепторів, щоб відчути смак нового виду ролів. Для маринаду використовують спеціальний состав, що надає імбиру рожевого відтінку.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button