Суспільство

Світла та води у чернігівців немає, мобільний зв’язок є частково, – Олександр Ломако

У Чернігові відсутня електроенергія, від цього немає і води в кранах містян. Про це Суспільному повідомив секретар міської ради Олександр Ломако.

Він розповів про життя громади на 26 добу оборони міста. Частково вдалося відновити мобільний зв’язок і завезти гуманітарну допомогу.

Вода: потрібні генератори та ємності

Води у Чернігові немає через те, що місто знеструмлене, сказав Олександр Ломако.

З його слів, воду накачують за допомогою генераторів. Потім її адресно розвозять у різні мікрорайони міста. Щоб збільшити поставку води, місту потрібні додаткові баки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Київстар” відновив зв’язок у Чернігівській області

«В усьому місті немає світла. Через те, що немає світла, немає в кранах води. Працівники водоканалу героїчно працюють під обстрілами, доставляють воду в мікрорайони міста та на об’єкти критичної інфраструктури, це лікарні, ТЕЦ та інше. Вода викачується і розвозиться. Водоканал потребує додаткових баків, за допомогою яких можна розвозити воду по районах. Якщо тари буде більше – зможемо більше забезпечити місто водою».

Зв’язок: повернули в деякі мікрорайони

Чернігівці вишуковуються в черги до генераторів, шукають місця, щоб зарядити мобільні телефони. В деякі райони вдалося повернути покриття, каже Ломако.

«У місті за допомогою зусиль мобільних операторів у центральній частині та в деяких інших – є зв’язок. Чернігівці знаходять можливість підзарядити свої телефони в місцях, де є сонячні батареї. Так місто живе вже декілька днів, нічого не міняється. Через постійні обстріли, провести технічні роботи немає можливості».

Йде гуманітарка, чого місто потребує

Гуманітарна допомога у місто надходить. Волонтери розвозять її у райони і розподіляють.

«Щодо гуманітарної ситуації – в місто надходить гуманітарна допомога. Ми супроводжуємо ці вантажі. І далі вже підказуємо, де все це розвантажувати, і як їх доставляти людям».

Зі слів Олександра Ломаки, наразі місто потребує генератори, паливо, продукти харчування, які можна зберігати без холодильників та речі, які необхідні для проведення операцій: знеболюючі препарати, антибіотики, ліхтарики налобні для лікарів, які працюють в операційній.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button