Суспільство

Світлина ціною в життя? У Бобровиці 15-річний підліток обпік 60 % тіла, намагаючись зробити екстремальне селфі ЧL

У Бобровицькому районі підліток отримав опіки ІІІ-ІV ступенів – від удару струмом. Де його спікало таке лихо? На даху потяга.

Події розгорталися так: 14 квітня близько шостої години вечора 15-річний житель Броварів Сашко Терещенко вирішив спробувати дідівської романтики – проїхатися зайцем на даху електропотяга «Київ – Ніжин». Поїзд рушав у напрямку Ніжина. Однак поїздка виявилась короткою. Вже через годину екстремальної мандрівки, як нам вдалося дізнатися з власних джерел, на зупинці «Трубіж» Бобровицького району хлопця сильно вдарило електричним струмом. Швидше за все, підліток не дотримувався жодних заходів безпеки, а на даху потяга якраз і розташовані так звані пантографи – приймачі струму. Можливо, хлопець необережно вхопився за них. Очевидці впевнені: зроблено все це заради селфі.

– У соцмережах є чимало відео, де хлопці та дівчата їдуть на даху потяга і тримаються за струмоприймачі. Це екстремально, це захоплює, до того ж інші підлітки дуже шанують такі сміливі вчинки! От, мабуть, і Сашку так теж захотілося…

На жаль, у тих же соцмережах можна віднайти чимало випадків, де такі «геройства» призводили до загибелі дітей.

Останній такий факт трапився 8 квітня в Києві в Оболонському районі. 13-річний підліток просто згорів на даху міської електрички. Спалене тіло знайшов черговий станції. Тож броварчанину Сашку пощастило: він відбувся опіками. Щоправда, травми значні – постраждали 60 % тіла. Близько восьмої години вечора хлопця терміново госпіталізували до Бобровицької центральної рай лікарні – в реанімаційне відділення. Медики оцінюють стан хлопця як тяжкий, у нього опіки III-IV ступенів.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 291 – порушення чинних на транспорті правил, що убезпечують рух, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. У разі, якщо провина хлопця буде доведена – йому загрожують або виправні роботи, або навіть позбавлення волі на строк до 5 років.

Але, вочевидь, спершу доведеться вилікуватися, і коштуватимуть батькам синові пустощі точно чимало.

Ще статті по темі

Back to top button