Суспільство

Свято Миколая для родин загиблих воїнів влаштували в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей

Цьогоріч за новим церковним календарем свято Миколая відзначаємо раніше – 6 грудня. Тож напередодні в Чернігівській обласній бібліотеці влаштували святкову зустріч для родин загиблих захисників України з приємними сюрпризами.

Із родинами загиблих захисників і громадською організацією «Родина воїна», яку очолює Олена Запека, син якої загинув у 2014 році, бібліотека співпрацює давно.

«Олена Запека створила організацію саме для підтримки дружин, матерів, батьків загиблих воїнів. Вони більше об’єднують родини хлопців, які загинули, починаючи з 2014 року. Родини одне одного підтримують, організовують свята, виставляють на своїй сторінці в Фейсбуці фотографії, пости пам’яті, але головна їхня мета, як вони розповідали, – не сумувати і не знаходитися постійно в своєму горі, а виживати, думати про майбутнє», – розповіла Лариса Казакова, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Уже тривалий час представники організації і родини приходять до бібліотеки на різноманітні заходи. До речі, цьогоріч День святого Миколая і День Збройних Сил України припадають на одну дату, то в бібліотеці вирішили їх об’єднати та створити для родин острівець радості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кіптівській громаді з’явився «вишитий» паркан (Фото)

«Ми також співпрацюємо зі Світланою Вертебною. Це наша волонтерка і співачка. Вона співає в театрі пісні «Забава», що доволі відомий і є лауреатом не тільки всеукраїнських, а й міжнародних премій. До речі, захід ми раніше провели ще й тому, що артисти планують поїздку до Франції, куди їх запросили. Тому артисти попросили, щоб все відбулося раніше.

Свято ми розпочали зі свого сюрпризу. Наші бібліотекарки підготували лялькову виставу, яку залюбки подивилися і діти, і дорослі. До речі, в нашому закладі ляльковий театр працює 36 років. І за ці роки вже відбулося більш ніж 100 вистав. І наш ляльковий театр настільки популярний, що це вже наш бренд. Діти охоче приходять на вистави, тим паче, що все безкоштовно. Звісно, ця вистава була пов’язана зі святом Миколая та Різдвом.

А після вистави всі піднялися на другий поверх. І там більш ніж годину виступали наші актори, зокрема Світлана Вертебна. Все було дуже душевно, та водночас було дуже тяжко дивитися на наших гостей, адже всі плакали, згадуючи своїх рідних людей, які загинули», – каже Лариса Казакова, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Планували більше учасників, але деякі діти захворіли. Але їхні мами все одно прийшли. Тож було 11 діток і 16 дорослих, яким була дуже потрібна ця віддушина.

Концерт видався шикарним. Не обійшлося і без приємних подарунків.

«І навіть, коли настала пора прощатися, ніхто нікуди не квапився. Актори продовжували стояти на сцені, а родини – на своїх місцях. Аж розгубилися всі трішки. Думаю, що й надалі співпрацюватимемо і підтримуватимемо цих людей у такі тяжкі часи», – наголошує Лариса Казакова.

Ірина Осташко

Фото – Лариса Казакова

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button