Суспільство

У Кіптівській громаді зявився «вишитий» паркан (Фото)

Команда однодумців Кіптівської громади вирішила втілити свою ідею в рамках грантової підтримки Програми «U – LEAD з Європою» та волонтерського руху «БУРчик».

Реалізація проекту «Вишиванка душу гріє» відбувалася в декілька етапів: оформлення проектної заявки на конкурсній основі, отримання позитивного результату від грантодавців, формування команди волонтерів, навчальний виїзний семінар до Коломиї, підготовчі будівельні роботи, фарбування паркану, нанесення орнаменту 56 метрів вишиванки Сіверського краю . До того ж інструктаж з техніки безпеки, командотворчі ігри, підписання договорів, оформлення рахунків, рефлексії, культурно- освітня складова . І все це, щоб створити публічний простір з метою піднесення патріотичного духу, збереження нематериальної національної культурної спадщини та психологічної підтримки постраждалих сільських мешканців громади Чернігівщини в умовах відбудови під час повномаштабної війни, привернення уваги жителів громади до процесу відбудови та популяризації різних форм відбудови ( державної, ОМС, ГО, волонтерської, тощо). Всі етапи діяльності здійснили 17 активістів/ток громади на волонтерських засадах .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові пройшов круглий стіл «Пам’ятаємо. Єднаємось. Переможемо»

Паркан «Вишиванка душу гріє» в центрі селища Прогрес Кіптівської сільської територіальної громади підкреслює українську автентичність , буде слугувати постійною фотозоною та гарною окрасою підкреслюючи особливості місцевості, підвищуючи привабливість, естетизацію сільського простору . Слугуватиме гарним арт — простором популяризації сільського туризму.

БУРчик — це волонтерська акція при БУР осередках, що залучає місцеву молодь до волонтерства та активної участі в житті свого міста/села. БУРчик – це 1-3-денна локальна волонтерська акція взаємодопомоги та добросусідства.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button