Суспільство

Талант із Чернігівщини мріє взяти участь у всеукраїнському музичному шоу

Сновський талант опанував рідкісний музичний інструмент. Тепер із ним сьогодні підкорює Європу, вражаючи й танцювальними здібностями.

Інструмент – ксилофон, маловідомий навіть назвою, не лише грою, – підкорився 14-річному сновському школяру Дмитру Ільєнку. Познайомився з диво-інструментом Дмитро випадково.

«До музичної школи пішов із другом, а там пішло-поїхало. Ксилофоніст – це по суті ударник, а ксилофон – це народний інструмент. У музичні школі починав із гітари, але потім з’явився ксилофон, подумав, що прикольний інструмент, і вирішив спробувати на ньому. Почав на конкурси їздити», – розповідає юний музикант.

Перший обласний конкурс був у Чернігові, де Дмитро зайняв перше місце. Надалі постійно бере участь у різноманітних конкурсах, починаючи від сновського «Обдаровані діти Сновщини» і закінчуючи всеукраїнськими. На конкурсах регулярно займає перше або друге місце. Виступає з оркестром або сольно, на ксилофоні.60956913_651945261933876_7118094083284795392_n

Розповідає, чому ксилофон припав до душі.

«Він незвичний. Наприклад, гітара, баян, піаніно – їх усі знають. А ксилофон – це щось невідоме, навряд чи його хтось знає. Може, музиканти якісь знають, і то не всі. І звук в нього такий особливий».

Також Дмитро виступає в складі танцювального колективу «Ягідка», із ним він об’їздив не одну країну. Австрія, Польща, Угорщина, Туреччина вже побачили українські народні танці у виконані сновської «Ягідки».

З останнього – виступ минулого тижня перед польською делегацією.

«Поляк підійшов. Не знаю, що він говорив польською. Зрозумів тільки «Чардаш», це назва мого улюбленого номера, прізвище композитора, і показав, що гарно я зіграв. Потиснув руку і єдине слово, яке я розумію польською, «Дзенкую», – гордо розповідає хлопець.

Творчі виконання – не єдині захоплення  Дмитра. Як кажуть, талановита людина талановита в усьому.

«Ще цікавлюся радіоконструюванням. Паяння, створення різних приладів. Потрапив влітку до клубу юного техніка, було бажання зробити металошукач, але став «радіотехніком». Останній мій винахід – це підсилювач звуку».

Ще одне захоплення – кікбоксинг. Підштовхнули до нього рідні, як каже хлопець, щоб не був виніженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові виступив музикант, на честь якого названо планету

Дмитро Ільєнко з професією ще не визначився, але впевнений, що музику полишати не буде.

«Коли я знайду професію, то музика буде як хобі. А якщо робота буде достойною, то, можливо, куплю собі особистий ксилофон і барабанну установку».60898723_331379951089691_8291013178960117760_n

Щодо улюблених предметів, то, крім музики, подобається, мабуть, як і кожному хлопчику, – фізкультура. Стосовно школи, то Дмитро ставить більше акцент не на предметах, а на вчителях.

«Мені більше вчителі подобаються. Як вони викладають. Найулюбленіший вчитель – із біології».

Головним натхненником хлопця до творчості є його мама. «Якби не мама, я на жодному конкурсі не був би», – говорить він.

Також мріє взяти участь у якомусь музичному шоу. «Хотів, щоб мене в якесь шоу взяли. Я люблю виступати. Люблю, коли в мене інтерв’ю беруть».61219667_2328920767393584_6296671597830864896_n

Ще статті по темі

Back to top button