Суспільство

«Танці за мир» показали журналістам (Фото)

Уперше в Чернігові відбудеться міський благодійний бал «Танці за мир». Щоправда, організатори запланували його на 27 квітня. А сьогодні, 1 березня, у Чернігівській міській раді цей проект презентували журналістам.

Ідея влаштувати перший такий бал належить депутату міської ради Наталії Хольченковій і раді ветеранів АТО в Чернігівській області. Ініціативу радо підтримав Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

Тож у танцювальні пари охоче стали студенти факультету фізичного виховання, які опановують спеціальність «хореографія», та військові – учасники АТО. До речі, серед танцюючих атовців 7 хлопців і одна дівчина.

За словами голови ради ветеранів АТО в Чернігівській області Андрія Требуха, військові довго не роздумували, танцювати їм чи ні.

«Зголосились, бо, по-перше, кожен офіцер має вміти кружляти у вальсі та воювати. А по-друге, всі зібрані на балу кошти будуть спрямовані на потреби військових. Закупимо потрібний для них інвентар чи речі або направимо кошти в бойові частини в зону АТО. Гадаю, досвід проведення балу переймуть у нас інші області», – сказав Андрій Требуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні офіційно завершена АТО: що це значить

До того ж, своєю участю в проекті атовці хочуть довести, що є людьми, які несуть позитив.

Слова пана Андрія підтримують танцівники-учасники заходу, зокрема Яна Величко і Володимир Шкуратов. Вона – п’ятикурсниця факультету фізичного виховання, а він – військовослужбовець. ЧЕline вони розповіли, що їхня пара гарно станцювалася, адже репетирували тричі на тиждень упродовж тривалого часу.

«Ініціатива влаштувати отакий танцювальний бал нам до вподоби. Якщо ще раз запросять, обов’язково візьмемо участь», – запевнили танцівники.

Треба зазначити, що на презентацію проекту дівчата-танцівниці прийшли у розкішних бальних сукнях, а хлопці – у формі.

Під час прес-конференції, яку влаштували для журналістів, на адресу учасників балу пролунало чимало хороших слів. Навіть йшлося про те, що танці – найкраща реабілітація для військових, адже поруч із прекрасною партнеркою можна навіть на деякий час забути про всі життєві негаразди.

А чернігівський міський голова Владислав Атрошенко навіть помітив між деякими парами іскорки симпатій. Тож напівжартома пообіцяв благословити майбутні шлюби у виконкомі.

Як воно буде, покаже час.

А поки що учасники продемонстрували журналістам, як вони вміють танцювати вальс. Танок вдався напрочуд чуттєвим і зворушливим.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button